Άκουε πολλά, λάλει καίρια.

ΒΙΑΣ Ο ΠΡΙΗΝΕΥΣ
  • Ηχητικά

Χάθηκε πολύτιμος χρόνος με διαπραγματευτικούς περιπάτους στην Ευρώπη

Συνέντευξη στην εκπομπή του Σπύρου Χαριτάτου στον Alpha 9.89

Δεν ισχύει πια και το παραδέχονται, ότι θα είναι αμετακίνητοι από το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Δεν υπάρχει καν το μετεκλογικό σκηνικό που έλεγε «ούτε βήμα πίσω». Η φράση «η συμφωνία πρέπει να είναι συμβατή με το πρόγραμμά μας» έχει αντικατασταθεί με τη φράση «συμβατή με τον πυρήνα του προγράμματός μας». Ξέρετε τι σημαίνει αυτό. Όταν οι λέξεις δεν είναι βολικές, ο ΣΥΡΙΖΑ αντικαθιστά τις λέξεις.

Για τις χθεσινές εξελίξεις μετά τη συνάντηση των 5 στο Βερολίνο:
 
Δεν μπορώ να καταλάβω πολλά τους τελευταίους μήνες, όχι μόνο τις τελευταίες ώρες. Εκτιμήσεις μπορώ να κάνω αλλά όχι ασφαλείς προβλέψεις σε σχέση με το τι έγινε και το τι θα γίνει. Κατά τη γνώμη μου αυτό που έγινε χθες ήταν μία ενδιαφέρουσα συνάντηση αλλά δεν μπορώ να ακούω αυτά περί «καθοριστικού βήματος» κλπ. Τους τελευταίους μήνες έχω ακούσει τόσες φορές για καθοριστικό βήμα. Το nonpaper που μόλις ήρθε από το Μαξίμου επιβεβαιώνει ακριβώς αυτό που λέω. Οι μεν έξω λένε ότι έχουμε διαμορφώσει περίπου ένα σχέδιο, η δε ελληνική κυβέρνηση λέει ότι δεν έχουμε πάρει τίποτα στα χέρια μας.

Για την πορεία των διαπραγματεύσεων:

Μιλάμε ακόμα στον αέρα, με αβεβαιότητες και με καθόλου σίγουρες προσεγγίσεις. Αυτό στο οποίο έχω καταλήξει εγώ -και που προφανώς είναι επηρεασμένο από την γενικότερη πολιτική μου άποψη - είναι ότι η κυβέρνηση έχει χάσει πολύ πολύτιμο χρόνο κάνοντας βασικά διαπραγματευτικούς περιπάτους και βόλτες στην Ευρώπη ενώ ουσιαστικά ο κ. Τσίπρας διαπραγματεύεται με το κόμμα του και όχι με τους εταίρους.

Δεν ισχύει πια  και το παραδέχονται, ότι θα είναι αμετακίνητοι από το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Δεν υπάρχει καν το μετεκλογικό σκηνικό που έλεγε «ούτε βήμα πίσω». Η φράση «η συμφωνία πρέπει να είναι συμβατή με το πρόγραμμά μας» έχει αντικατασταθεί με τη φράση «συμβατή με τον πυρήνα του προγράμματός μας». Ξέρετε τι σημαίνει αυτό. Όταν οι λέξεις δεν είναι βολικές, ο ΣΥΡΙΖΑ αντικαθιστά τις λέξεις.

Ο κ. Τσίπρας ξέρει ότι οδηγείται σε έναν επώδυνο συμβιβασμό, ξέρει όμως ότι αν δεν το κάνει η άλλη λύση είναι η καταστροφή. Βρίσκεται εγκλωβισμένος σε αδιέξοδο. Από τη μία επιθυμεί να βρει λύση και να φέρει συμφωνία και από την άλλη νοιώθει δεσμευμένος από τις προεκλογικές του ρητορικές.

Ο πρωθυπουργός έχει μία ισχυρή επιρροή στην ελληνική κοινωνία γιατί δεν έχει κανένα αντίπαλο και έχει και μία ισχυρή στήριξη μέσα στη Βουλή στο να κρατήσει τη χώρα στην Ευρώπη. Αυτά είναι πρωτοφανή. Αν αυτά δεν του αρκούν και νοιώθει υποχρεωμένος να απολογηθεί σε οποιονδήποτε δικό του βουλευτή, τότε τι να πω…

Ενδιαφέροντα άρθρα

23.05.2023

Μετά τον αντιμνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ, τι; του Γ. Βούλγαρη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
22.05.2023

Το τέλος του καιροσκοπικού ριζοσπαστισμού, του Β. Βαμβακά

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
31.05.2022

Μεταπολιτική, μεταδημοκρατία, μετακόμματα, του Γ. Σιακαντάρη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK