Άκουε πολλά, λάλει καίρια.

ΒΙΑΣ Ο ΠΡΙΗΝΕΥΣ
  • Βίντεο

Θα οδηγήσει ο πρωθυπουργός τον εαυτό του και τη χώρα στην αυτοκτονία;

Σημεία από τη συνέντευξη στην εκπομπή Ανατροπή του Γιάννη Πρετεντέρη

Για την Πρόεδρο της Βουλής:

Την ιδιορρυθμία που έχει η κ. Κωνσταντοπούλου προφανώς οι πρώτοι που την εισπράττουμε είμαστε οι πλησιέστεροι λειτουργικά. Έχει έναν εκρηκτικό χαρακτήρα και κατά τη γνώμη μου δεν ελέγχει απολύτως τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρεται. Πολλές φορές δημιουργούνται προβλήματα χωρίς λόγο, είναι αυτό που θα έλεγε κάποιος «ξύνεσαι για καβγά». Και το σημερινό θέμα με τους αστυφύλακες στη Βουλή πχ άσχετα αν κατέληξε σαν μία αντιπαράθεση της προέδρου με τους υπουργούς που δημιουργεί και ένα συνολικότερο ζήτημα, είναι αστείο τελικά.

Για το αν το Ποτάμι θα στηρίξει τη συμφωνία:
Το Ποτάμι ποτέ δεν έχει διατυπώσει την άποψη ότι «ό,τι φέρετε θα το ψηφίσουμε». Αν έρθει μία συμφωνία κόλαση δεν θα την ψηφίσει κανένας. Πάμε πάντα με δεδομένο ότι αν έρθει η συμφωνία στη Βουλή, θα την φέρει η κυβέρνηση και θα την έχει συμφωνήσει με τους δανειστές. Σε αυτήν την περίπτωση, η κυβέρνηση η ίδια θα πιστεύει ότι παρά τα αρνητικά στοιχεία, στο σύνολό της η συμφωνία κρατάει την χώρα στην Ευρώπη και είναι θετική. Θα την φέρει δηλαδή στην Βουλή λέγοντας «Ξέρω ότι είναι επώδυνη αλλά δεν μπορώ να κάνω αλλιώς γιατί η άλλη εκδοχή θα ήτανε η ρήξη και η καταστροφή». Τότε και σε αυτήν την φάση βεβαίως το Ποτάμι θα στηρίξει την συμφωνία.

Για το αν θα έρθει συμφωνία:
Είναι εξαιρετικά δύσκολο σε αυτήν την απίστευτη αβεβαιότητα που ζούμε αυτές τις μέρες να κάνει κάποιος ασφαλή πρόβλεψη. Μπορώ όμως να κάνω μία εκτίμηση. Πιστεύω λοιπόν ότι δεν μπορεί να υπάρχει σήμερα πρωθυπουργός που θα οδηγήσει τον εαυτό του και τη χώρα στην αυτοκτονία. Γνωρίζοντας δηλαδή τις δυσκολίες, πιστεύω ότι η συμφωνία τελικώς θα έρθει γιατί αλλιώς θα πάμε στην ολική καταστροφή.

Για το αδιέξοδο της κυβέρνησης:
Το βασικό πρόβλημα του κ. Τσίπρα σήμερα είναι ότι είναι εγκλωβισμένος σε μία προεκλογική ρητορική αλλά και μετεκλογική θα έλεγα – γιατί μην ξεχνάτε ότι τις πρώτες μέρες μετά τις εκλογές στις πλατείες οι υποστηρικτές του είχαν το σύνθημα ήταν «Ούτε βήμα πίσω». Και δεν βγήκε κανένας σώφρων από πλευράς κυβέρνησης να πει «Ρε παιδιά για καθίστε, διαπραγμάτευση πάμε να κάνουμε». Και τώρα ήρθε το προφανές αδιέξοδο.

Ενδιαφέροντα άρθρα

23.05.2023

Μετά τον αντιμνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ, τι; του Γ. Βούλγαρη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
22.05.2023

Το τέλος του καιροσκοπικού ριζοσπαστισμού, του Β. Βαμβακά

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
31.05.2022

Μεταπολιτική, μεταδημοκρατία, μετακόμματα, του Γ. Σιακαντάρη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK