Άκουε πολλά, λάλει καίρια.

ΒΙΑΣ Ο ΠΡΙΗΝΕΥΣ
  • Ηχητικά

Ποιος έχει το αριστερόμετρο σε αυτή τη χώρα;

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη στην εκπομπή της Έλενας Παπαδημητρίου στον ΣΚΑΙ 100.3

Για τη Διάσκεψη των Προέδρων εχθές:

Η χθεσινή συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων λογικά έπρεπε να διαρκέσει ένα τέταρτο. Η Διάσκεψη συνέρχεται για να προσδιορίζει το χρονοδιάγραμμα των διαδικασιών σε σχέση με το νομοσχέδιο που κατατίθεται. Πότε δηλαδή θα συνεδριάσουν οι Επιτροπές και πότε η Ολομέλεια. Πέντε λεπτά να εισηγηθεί η πρόεδρος, σύντομες τοποθετήσεις και τελειώνει η διαδικασία. Αυτό όμως γίνεται αν υπάρχει ένα κλίμα εύρυθμης λειτουργίας. Αυτό που ζούμε εμείς εδώ είναι ανεπανάληπτο. Είναι ένα μικρό συνεχές δράμα.

Για τη σημερινή στάση του Ποταμιού:

Το Ποτάμι σήμερα θα έχει τη στάση που είχε από την πρώτη στιγμή της λεγόμενης διαπραγμάτευσης. Δηλαδή ότι η χώρα πρέπει να παραμείνει στην Ευρώπη και στο ευρώ και να συνάψει συμφωνία. Και παρά το ότι η σημερινή συμφωνία είναι η χειρότερη δυνατή, δεδομένου ότι δεν θα μπορούσε να υπάρξει άλλος δρόμος, εμείς θα στηρίξουμε. Αυτή η κάκιστη συμφωνία είναι το αποτέλεσμα της παταγώδους αποτυχίας της κυβέρνησης.


Για την πολιτική συγκυρία:

Έχουμε υποστηρίξει επανειλημμένως και θα το αναφέρω και σήμερα από βήματος της Βουλής ότι η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές. Κανένα εκλογικό αποτέλεσμα όποιο κι αν είναι, δεν μπορεί να οδηγήσει σε διεξόδους. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι μία ευρεία συναίνεση για να βγούμε από τα αδιέξοδα. Αν γίνουν τελικά εκλογές, τα πάντα για την επόμενη μέρα θα εξαρτηθούν από τον νέο πολιτικό χάρτη που θα προκύψει. Αυτός ο χάρτης μπορεί να δώσει ως δεδομένη την ανάγκη αυτού του ευρύτερου σχήματος συνεργασίας. Αν αυτό πράγματι προκύψει ως ανάγκη, το Ποτάμι θα είναι παρόν. Δεν πιστεύουμε ότι το Ποτάμι μπορεί να αποτελέσει συνέταιρο του Τσίπρα στην κυβέρνηση με τη σημερινή του μορφή. Μιλάμε καθαρά για μία ευρύτερη κυβέρνηση.


Για τις κρίσεις περί «ποιος είναι αριστερός»:

Η διαδρομή της Αριστεράς στη χώρα μας έχει αποδείξει ότι όσοι κραυγάζουν υπερβολικά για το φωτεινό αριστερό τους προφίλ, ίσως να έχουν και το σκοτεινότερο τελικά. Η Αριστερά αποδεικνύει την θετική της εικόνα με τις πράξεις της και τη δράση της και όχι με το πώς η ίδια αυτοπροσδιορίζεται. Η Αριστερά εκπέμπει τη φυσιογνωμία της μέσα από σοβαρότητα, συνέπεια, ηθική και ευθύνη. Έχω λοιπόν την εντύπωση ότι όποιος μιλάει πολύ για τον αριστερό εαυτό του, πρέπει να ψάχνεται. Και τελικά δεν ξέρω ποιος έχει το αριστερόμετρο σε αυτή τη χώρα. Ποιος έχει τη ζυγαριά να ζυγίζει ποιος είναι λιγότερο ή περισσότερο αριστερός;

Ενδιαφέροντα άρθρα

23.05.2023

Μετά τον αντιμνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ, τι; του Γ. Βούλγαρη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
22.05.2023

Το τέλος του καιροσκοπικού ριζοσπαστισμού, του Β. Βαμβακά

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
31.05.2022

Μεταπολιτική, μεταδημοκρατία, μετακόμματα, του Γ. Σιακαντάρη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK