Άκουε πολλά, λάλει καίρια.

ΒΙΑΣ Ο ΠΡΙΗΝΕΥΣ

Κοινοβουλευτικός έλεγχος

Δελτίο Τύπου 

Συζητήθηκε σήμερα η επίκαιρη ερώτηση του Σπύρου Λυκούδη σχετικά με την ένταξη όλων των μορφών της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας στον πίνακα των μη αναστρέψιμων παθήσεων.

Ο Σπύρος Λυκούδης με στοιχεία που κατέθεσε, αφού έκρινε ως θετική την ένταξη δύο μορφών της ασθένειας στον κατάλογο των ανίατων ασθενειών, κατέστησε σαφή την αναγκαιότητα ένταξης όλων των μορφών της ασθένειας στον κατάλογο, λόγω της φύσης της πάθησης που είναι συνεχώς επιδεινούμενη αλλά και λόγω της πολυπλοκότητας των συμπτωμάτων, καθώς ένας ασθενής μπορεί να πάσχει από βαριάς μορφής αναπηρία που να μην είναι ορατή εκ πρώτης όψεως. Παράλληλα τόνισε πως η Πολιτεία οφείλει να προστατέψει τους ασθενείς από την ταλαιπωρία της συνεχούς παρουσίας τους στις επιτροπές του ΚΕΠΑ.

Από την μεριά του ο Υφυπουργός κ. Πετρόπουλος αναγνώρισε την ανάγκη της διαρκούς παρακολούθησης του πίνακα των μη αναστρέψιμων παθήσεων σε συνδυασμό με τους κανόνες και της ιατρικής επιστήμης.

Ακολουθεί ολόκληρη η ερώτηση και το video:

 

Δελτίο Τύπου

Γραπτή ερώτηση για τις ακατάλληλες ώρες διεξαγωγής αγώνων ανήλικων αθλητριών στο άθλημα της ρυθμικής γυμναστικής κατέθεσε ο βουλευτής Α΄Αθήνας με ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ και αντιπρόεδρος της Βουλής Σπύρος Λυκούδης προς την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Προβληματικές  και ελλιπείς οι συνθήκες κάτω από τις οποίες αγωνίστηκαν οι μικρές αθλήτριες ηλικίας 9 και 10 ετών κατά την διήμερη διεξαγωγή των προκριματικών αγώνων στο κλειστό δημοτικό στάδιο του Λαυρίου που διοργάνωσε η Εθνική Γυμναστική Ομοσπονδία (Ε.Γ.Ο.).

Προχειρότητα και επικινδυνότητα στην κατάρτιση του αγωνιστικού προγράμματος αφού ανήλικες αθλήτριες αγωνίστηκαν σχεδόν μεταμεσονύχτια στο «ταπί» του γηπέδου.

Ανησυχία σε γονείς, συλλόγους και προπονητές για την ασφάλεια και την σωματική αντοχή των αθλητριών.

Άραγε θεωρεί η κυρία υπουργός  ότι είναι ασφαλές να αγωνίζονται μικρά παιδιά, σε γηπεδικές υποδομές με ελλείψεις και σε νυχτερινές ώρες που δοκιμάζουν επικίνδυνα την ασφάλεια και τις σωματικές τους αντοχές;  Πρόκειται το υπουργείο να προβεί σε ενέργειες και λήψη μέτρων για την ασφαλή διεξαγωγή αγώνων;  Ποιος είναι υπεύθυνος για το πρόγραμμα αγώνων ανήλικων αθλητών; Υπάρχει σχετική νομοθεσία;

Περιμένουμε τις σχετικές απαντήσεις από το αρμόδιο Υπουργείο.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

Προς τον Υπουργό Εσωτερικών 

Στον όρμο Αθέρα της Κεφαλονιάς υπάρχει ένα χαρακτηρισμένο από το Υπουργείο Πολιτισμού, ιστορικό διατηρητέο μνημείο που αποτελείται από ένα ερειπωμένο διώροφο ελαιοτριβείο, ένα διώροφο εργατόσπιτο - δείγμα της τοπικής αρχιτεκτονικής, καθώς και το εκκλησάκι του Αγ. Σπυρίδωνα χρονολογούμενο από το 1855, ιδιωτικής ιδιοκτησίας της οικογένειας Κόκοτου.

Μετά τους νέους κανόνες για τον περιορισμό της χρήσης πλαστικών μιας χρήσης, που πρότεινε πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ενόψει της αυριανής Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, ο επικεφαλής του Ποταμιού και οι βουλευτές, Γιώργος Αμυράς, Σπύρος Δανέλλης, Σπύρος Λυκούδης, Γιώργος Μαυρωτάς και Γρηγόρης Ψαριανός κατέθεσαν επίκαιρη επερώτηση προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Τουρισμού, Οικονομίας & Ανάπτυξης, Εσωτερικών και Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Το Ποτάμι θέτει ως ζήτημα κορυφαίας προτεραιότητας τον σχεδιασμό μίας εθνικής στρατηγικής απεξάρτησης από τα πλαστικά με τη θέσπιση ενός ολοκληρωμένου νομοθετικού πλαισίου, που θα προωθεί την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση πλαστικών υλικών. Καλεί δε την κυβέρνηση να απαντήσει αν εξετάζει την ενδεχόμενη επιβολή περιβαλλοντικού τέλους στη χρήση πλαστικών προϊόντων, πέραν της πλαστικής σακούλας.

Τα στοιχεία, άλλωστε, για τη χώρα μας είναι εφιαλτικά: Στην Ελλάδα «καταναλώνονται» ετησίως εκατοντάδες εκατομμύρια πλαστικά μπουκάλια, εκατοντάδες εκατομμύρια καλαμάκια και δεκάδες εκατομμύρια πλαστικές συσκευασίες φαγητού, ενώ κάθε μέρα ένα εκατομμύριο πλαστικά ποτήρια μιας χρήσης καταλήγουν στα σκουπίδια!

Σε αντίθεση με άλλες χώρες, που προχωρούν με γοργούς ρυθμούς στον περιορισμό της χρήσης πλαστικών, μέχρι τώρα η κεντρική διοίκηση καθυστερεί δραματικά, ενώ οι τοπικές πρωτοβουλίες είναι λίγες και αποσπασματικές.

Το Ποτάμι υπογραμμίζει ως επείγουσα ανάγκη να προχωρήσει η Πολιτεία σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο σε νομοθετικές και άλλες παρεμβάσεις.

Μεταξύ άλλων: πιλοτικά προγράμματα για νησιωτικές και παράκτιες περιοχές για τον περιορισμό πλαστικών προϊόντων, οικονομική ενίσχυση δήμων για «πράσινες» πολιτικές, εκπαίδευση των μαθητών στη λελογισμένη χρήση πλαστικών, μετάβαση της βιομηχανίας στην παραγωγή φιλικότερων προς το περιβάλλον προϊόντων.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επίκαιρης επερώτησης:

Ενδιαφέροντα άρθρα

09.07.2018

Περί ιθαγένειας και εθνότητας με αφορμή τη συμφωνία των Πρεσπών, του Χ. Παμπούκη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
30.06.2018

Παρέα με τα γνωστά φαντάσματα; του Γ. Βούλγαρη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
09.06.2018

Πολιτικό σύστημα χωρίς μαξιλαράκι, του Γ. Βούλγαρη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK