Άκουε πολλά, λάλει καίρια.

ΒΙΑΣ Ο ΠΡΙΗΝΕΥΣ
  • Ηχητικά

Στη Βουλή υπάρχει σαφής κοινοβουλευτική ευρωπαϊκή πλειοψηφία

Συνέντευξη στην εκπομπή του Σ. Χαριτάτου στον Alpha 9.89

Σημεία από τη συνέντευξη στην εκπομπή του Σπύρου Χαριτάτου στον Alpha 9.89

Για την πολιτική κατάσταση και τα δεδομένα:

To κουβάρι είναι μπλεγμένο και δεν γνωρίζω ούτε εγώ με ακρίβεια ποιες είναι οι κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες που διαμορφώνονται, τι συμβαίνει εντός του ΣΥΡΙΖΑ, τι συμβαίνει εντός των ΑΝΕΛ, τι θα πράξει ο πρωθυπουργός και τι πρωτοβουλίες θα πάρει. Αυτό που είναι απολύτως σίγουρο είναι ότι στη Βουλή υπάρχει μία σαφής κοινοβουλευτική πλειοψηφία που θέλει να κρατήσει την Ελλάδα εντός της ευρωπαϊκής οικογένειας και όρθια.

Για τις δηλώσεις Λαφαζάνη «Πάρε πίσω τη συμφωνία»: 

Νομίζω ότι αυτές είναι λεκτικές υπερβολές. Είναι αδύνατον να καταλάβω πως μπορεί ο Παναγιώτης Λαφαζάνης με αυτή τη διαδρομή και αυτή την εμπειρία, να ζητάει από τον πρωθυπουργό να ακυρώσει την συμφωνία που έκλεισε χθες. Αυτά είναι αστεία πράγματα ιδίως όταν συνοδεύονται με την φράση-ανέκδοτο πια: «Υπάρχει εναλλακτική πρόταση» – όταν αυτήν δεν την έχουμε ακούσει ποτέ! Είναι λεκτικές υπερβολές για να φύγουν κάποιοι από το αδιέξοδο. Να μην στηρίξουν την συμφωνία αλλά να πιστεύουν ότι δεν ρίχνουν και την κυβέρνηση.

Για την επόμενη μέρα:

Είναι στο χέρι του πρωθυπουργού να δει πως θα αντιμετωπίσει το πολιτικό πρόβλημα που έχει προκύψει στο κόμμα του. Έχει πολύ μεγάλες ευθύνες ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί για μία πολύ μεγάλη χρονική περίοδο ανέπτυξε μία έντονη αντιευρωπαϊκή ρητορική που έχει δημιουργήσει καταστάσεις. Όσοι ακούν χρόνια ότι «οι ευρωπαίοι είναι κάποιοι που θέλουν να μας πιούν το αίμα», είναι δύσκολο σήμερα να πεισθούν ότι δεν είναι έτσι. Πρέπει να πείσει σήμερα ο Τσίπρας ότι είναι ευτύχημα που η χώρα βρίσκεται στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια. Για μένα το καλύτερο σενάριο για την επόμενη μέρα θα ήταν μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας (δηλαδή από όλα τα κόμματα) με πρωθυπουργό τον εκλεγμένο Αλέξη Τσίπρα. Και μάλιστα αυτή η κυβέρνηση να έχει μία διάρκεια. Αλλά φοβάμαι ότι δεν είμαστε τόσο ώριμοι ακόμα για τέτοια. Επαναλαμβάνω όμως ότι, ό,τι και να γίνει πρέπει να είναι πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού.

Για τη στάση των ΑΝΕΛ:

Άκουσα χθες τον πρόεδρο κ. Καμμένο στις δηλώσεις του και ειλικρινά δεν κατάλαβα τι είπε.

Για το Ποτάμι:

Το Ποτάμι είχε εξαρχής δηλώσει ότι πρέπει να επιδιωχθεί συμφωνία. Ξέραμε ότι οι συνθήκες είχαν διαμορφωθεί έτσι ώστε θα ήταν σκληρή η συμφωνία αλλά εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι ακόμα και αυτή η σκληρή συμφωνία είναι προτιμότερη από την καταστροφή. Στην αντίθετη κατεύθυνση θα μιλούσαμε για ανατίναξη της χώρας, για πλήρη κατάρρευση.

Για την στάση της Προέδρου της Βουλής:

Η πρόεδρος πρέπει να καταλάβει ότι διαχειρίζεται την κοινοβουλευτική διαδικασία, δεν διαμορφώνει την πολιτική ζωή του τόπου. Δεν μπορεί να παρεμβαίνει για να ενισχύει ή να εμποδίζει πολιτικές της κυβέρνησης. 



Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK