Άκουε πολλά, λάλει καίρια.

ΒΙΑΣ Ο ΠΡΙΗΝΕΥΣ
  • Μεταρρυθμιστές της Αριστεράς

Μ Ε Τ Α συναντήσεις


ΟΙ ΜΕΤΑσυναντήσεις (ο πρώτος κύκλος των οποίων εγκαινιάζεται την Τετάρτη 3 Μαΐου), μια πρωτοβουλία των ΜΕΤΑρρυθμιστών της Αριστεράς, είναι σειρά θεματικών εκδηλώσεων, που θα επιχειρήσουν να διερευνήσουν ζητήματα που απασχολούν τη σύγχρονη ελληνική κοινωνία. Με αφορμή ένα βιβλίο του, ο προσκεκλημένος συγγραφέας δέχεται ερωτήσεις από έναν συνομιλητή και, ακολούθως, από το κοινό, με την ελπίδα να κατανοήσουμε, και έτσι να νοηματοδοτήσουμε εκ νέου, τη νεοελληνική πραγματικότητα και τη σύγχρονη κατάσταση, στην οποία έχουμε εν πολλοίς χάσει τις σταθερές μας.

ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΤΩΝ ΜΕΤΑσυναντήσεων είναι η συζήτηση με τον εκάστοτε συγγραφέα να γίνει αφορμή ανταλλαγής απόψεων. Με την πεποίθηση ότι ο πολιτισμός αποτελεί ύψιστη πολιτική παρέμβαση, διεκδικούμε την ένταξή του στην καθημερινότητά μας. Και οργανώνουμε, σε έναν πρώτο θεματικό κύκλο, συζητήσεις που αφορούν ζητήματα του καιρού μας, τα οποία απασχολούν κάθε πολίτη που αισθάνεται αθεράπευτα ευρωπαίος και αδιαπραγμάτευτα προοδευτικός, που τοποθετεί τον εαυτό του στον ιστορικό δημοκρατικό χώρο.

[ ΘΕΜΑΤΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ 1: Ζητήματα του καιρού μας
Επιμέλεια: Ελένη Κεχαγιόγλου ]

Πού;  Στο Poems & Crimes των εκδόσεων «Γαβριηλίδης», Αγίας Ειρήνης 17, Μοναστηράκι, τηλ.: 210 32 28 839
Πότε;  Κάθε δεύτερη Τετάρτη, από 3 Μαΐου έως και 28 Ιουνίου
Τι ώρα;  7:30 μ.μ.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΤΕΤΑΡΤΗ 3/5: Η Ιωάννα Τσιβάκου (ομότιμη καθηγήτρια στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου), με αφορμή το βιβλίο της «Ο ηγέτης ως ενσάρκωση του θεσμού» (Σιδέρης 2015), συζητά με τον πολιτικό επιστήμονα και βιβλιοκριτικό Βασίλη Καπετανγιάννη.
ΤΕΤΑΡΤΗ 17/5: Ο Δημήτρης Α. Σωτηρόπουλος (αναπληρωτής καθηγητής πολιτικής επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών) με αφορμή το βιβλίο του «Η ελληνική κοινωνία πολιτών και η οικονομική κρίση» (Ποταμός 2017), συζητά με την αναπληρώτρια καθηγήτρια Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου Έφη Γαζή.
ΤΕΤΑΡΤΗ 31/5: Ο Νικόλας Σεβαστάκης (συγγραφέας, καθηγητής Πολιτικών Επιστημών στο ΑΠΘ), με αφορμή το βιβλίο του «Φαντάσματα του καιρού μας. Αριστερά, Κριτική, Φιλελεύθερη Δημοκρατία» (Πόλις 2017), συζητά με τη δημοσιογράφο-αρθρογράφο Μαρία Κατσουνάκη.
ΤΕΤΑΡΤΗ 14/6: Η Αγγέλα Καστρινάκη (συγγραφέας, καθηγήτρια Νέας Ελληνικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης), με αφορμή το βιβλίο της «Και βέβαια αλλάζει! Αφήγημα για τη Μεταπολίτευση» (Κίχλη 2014), συζητά με τη φιλόλογο-υπεύθυνη εκδόσεων Ελένη Κεχαγιόγλου.
ΤΕΤΑΡΤΗ 28/6: Μεταφερόμαστε στην αυλή του Γαβριηλίδη και με μια μουσική εκδήλωση, που θα ανακοινωθεί προσεχώς, ευχόμαστε: Καλό καλοκαίρι!

Σας περιμένουμε!

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK