Άκουε πολλά, λάλει καίρια.

ΒΙΑΣ Ο ΠΡΙΗΝΕΥΣ

Only lovers left alive

Μόνο οι εραστές μένουν ζωντανοί

του Jim Jarmusch
 
jarmous
 
Στο φιλμ η λέξη «μένουν» δείχνει στο διηνεκές. Νομίζω ότι η φαντασία και η πνευματική ικανότητα αναζήτησης της πρωτοτυπίας, οδηγούν σε όλη την καλλιτεχνική τους διαδρομή τους ξεχωριστούς δημιουργούς. Ανάμεσά τους αναμφίβολα ο Jim Jarmusch.

Στο φιλμ χρησιμοποιεί τον μύθο των βαμπίρ για να μας στείλει το μήνυμα του τίτλου. Οι ελάχιστες σκηνές «τρόμου» που περιέχονται στην ταινία εντυπώνονται στον θεατή βαθύτερα από όσο οι συνηθισμένες αντίστοιχες στα έργα του είδους.

Την ταινία την είδα σαν μια πρωτότυπη ρομαντική ματιά, σαν ένα ύμνο στη βαθειά σχέση των ανθρώπων που αγαπιούνται. Κι ακόμα γύρω από αυτήν την ιδέα στροβιλίζονται πολλά άλλα ζητήματα. Η καθημερινότητα, η μόλυνση του περιβάλλοντος, η αποβιομηχάνιση, η ανυπόμονη νιότη, το μοντέλο του δυτικού τρόπου ζωής κ.λπ.
Όμως τίποτα απ΄όλα αυτά δεν βγάζει τον Jarmusch έξω από τη βασική κεντρική του ιδέα και τη φωνή του. Μόνο η αγάπη είναι αιώνια και κρατάει τους εραστές ζωντανούς για πάντα.

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK