Άκουε πολλά, λάλει καίρια.

ΒΙΑΣ Ο ΠΡΙΗΝΕΥΣ
  • Άρθρα-Δηλώσεις

Οι Εκλογές της Παρηγοριάς

Του Σπύρου Λυκούδη

Παρακολουθώ άναυδος τα πολιτικά κόμματα να επιδίδονται με απύθμενο θράσος στα προσφιλή τους παλαιοκομματικά προεκλογικά τεχνάσματα, σε απίστευτες λεκτικές και νοητικές ακροβασίες.

Ο παλιός είναι γνωστός. Δεν θα ξαναγυρίσει στο Ζάππειο αλλά που και που ξεσκίζει και κανένα φύλλο του Μνημονίου, κυρίως στις αγροτικές περιοχές. Οι αεί ψεκασμένοι «παραμένουν αντι-μνημονιακοί» κι ας ψήφισαν το Μνημόνιό του Τσίπρα. Με μάγια θα το εξοβελίσουν. Άλλωστε, πιστεύουν στα μάγια.

Ο Νέος-Παλιός και παλαιότατο επιφανές και συστατικό μέρος του επάρατου Συστήματος έγινε γνωστός μόνο από την ανάποδη, διότι καλή όψη δεν είχε. Εμφανίζεται τώρα ως ο ηρωϊκά πεσών στην Ευρώπη για τη σωτηρία της χώρας. Άλλο ένα Μεγάλο Ψέμα για τους αφελείς. Το σαρκίο του προσπάθησε να σώσει, διότι ο κομματικός και αποσυναρμολογημένος σήμερα στρατός του αρνήθηκε να τον ακολουθήσει προς τη Δαμασκό.

Τα δημοκρατικά κόμματα της αντιπολίτευσης, που άρχισε και πάλι να υβρίζει ασύστολα, ήταν εκείνα που έσωσαν τη χώρα από το χείλος της καταστροφής, όπου συνειδητά αλλά τελείως ανεύθυνα ο ίδιος την οδήγησε.

Γι αυτό ο κ. Τσίπρας, εξακολουθεί να αποτελεί μέρος του προβλήματος της χώρας, όχι τη λύση του.

Ως Λουδοβίκος 14ος, βλέπει μόνο το είδωλό του στον κρατικό καθρέπτη ως τέλειος αλαζών. Δεν αφήνει κανέναν άλλο να πλησιάσει. Προεξοφλεί και την παραμονή του στην εξουσία για άλλα 8 έτη, με άλλα 8 «προγράμματα Θεσσαλονίκης», έστω και «παράλληλα». Τι σημασία έχει; Οι «παράλληλοι» έτσι και αλλιώς δεν συναντώνται στην «Ευκλείδεια» πραγματικότητα.

Θα συνεργαστεί λέει μόνο με τους «αντι-μνημονιακούς» ή με όσους πετάξουν από πάνω τους τα βαρίδια τους (για να εισπράξει δικαίως την απάντηση ότι πρόλαβε και τους τα μάζεψε ο ίδιος) και σε καμιά περίπτωση με τον προαιώνιο εχθρό του , την ΝΔ.

Αναρωτιέμαι που βρίσκει τόσο θράσος, η πιο αποτυχημένη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης. Αντί να δηλώσει υπεύθυνος και παρών για συναινετικές διεξόδους ζητάει την «δεύτερη ευκαιρία» για να κυβερνήσει όπως δηλώνει για «πρώτη φορά»!!!

Γιατί άλλα έλεγε η καρδιά του και άλλα έκανε όπως μας είπε!

Θυσιάστηκε εκβιαζόμενος για το καλό μας.

«Κολλημένοι στην εικόνα μας κρυμμένοι απ’ την αλήθεια» που λέει κι ο Στέλιος Ράμφος.

Νίψον ανομήματα κ. Τσίπρα μη μόναν όψιν.

Κι έτσι, οι πολίτες που καλούνται σε λίγο στις κάλπες, με το νέφος της γκρίζας προοπτικής να επικρέμαται της κεφαλής των, αντιμετωπίζονται ως τεθλιμμένοι συγγενείς με παρηγορητικά, αναίσχυντα συνθήματα. Δεν πειράζει! Τι να κάνουμε! Την ελπίδα που σας υποσχεθήκαμε την κάναμε κομμάτια και θρύψαλα, αλλά δεν θα τα βάψουμε και μαύρα!

Το τυμπανιαίο, όμως, πτώμα της ελληνικής παρακμής και παραφροσύνης, παραμένει άταφο. Και γύρω στον τάφο της χορεύουν όλα τα καινά δαιμόνια. Καιρός να σοβαρευτούμε. Η πατρίδα μας χρειάζεται μια άλλη Αριστερά. Τη Μεταρρυθμιστική Αριστερά. Σύγχρονη, Προοδευτική και Ευρωπαϊκή. Που πατά γερά στο έδαφος της πραγματικότητας.

Που συντονίζεται με τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου και της Ευρώπης. Που στο αξιακό της σύστημα δεν χωρούν αμφισημίες. Που θέλει και μπορεί να καταπολεμήσει τις ρίζες της κακοδαιμονίες μας, τις πολύπλευρες αιτίες, όχι τα συμπτώματα.

Απαιτείται αυτογνωσία, δουλειά, Σχέδιο, Προοπτική. Για ένα σύγχρονο και ευρωπαϊκό κράτος. Ένα κράτος δικαίου, κοινωνικής δικαιοσύνης, πρόνοιας, ανάπτυξης και προκοπής. Για να καταπολεμήσουμε τη μάστιγα της ανεργίας και να δώσουμε ελπίδα και ευκαιρίες σε όλους, κυρίως στις νέες γενιές τις οποίες η αχαλίνωτη ολοκληρωτική προπαγάνδα αποπειράται και πάλι να παραπλανήσει χωρίς αιδώ.

Γι αυτό όσοι αισθανόμαστε και Αριστεροί και Μεταρρυθμιστές θα δώσουμε και πάλι την μάχη με ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ για την εκλογική νίκη. Οι πολίτες αυτή τη φορά δεν πρέπει να πέσουν θύματα μιας νέας απάτης, ξαναζεσταμένων υποσχέσεων και φαντασιώσεων. Ας τελειώσουν τα παραμύθια.

Τη νέα Ελλάδα θα την χτίσουν οι ίδιοι πολίτες με νέα υλικά, με νέους σε ιδέες, ικανούς και με ρεαλιστικά «οράματα» πολιτικούς, όχι με παλιά και αναπαλαιωμένα υλικά. Για τις Μεγάλες Μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος για να ξεφύγει από το τέλμα και την παρακμή και να βγει στο Ξέφωτο της Ελπίδας. Με τα ίδια τους τα χέρια. Με τη δική τους προσπάθεια.

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ εγγυάται μια τέτοια προοπτική που είναι αδύνατο να πραγματοποιηθεί χωρίς μια ευρύτερη εθνική συνεννόηση, χωρίς μια κυβέρνηση συνεργασίας μακράς πνοής και κοινωνικής πλειοψηφίας με μεταρρυθμιστικό πυρήνα, ικανή και αποφασιστική.

Γι αυτό ζητούμε από τους πολίτες να μας δώσουν τη δύναμη να δράσουμε ως καταλύτης. Δεν θα τους διαψεύσουμε. Δεν θα γίνουμε δεκανίκι κανενός. Κριτήριο οι μεταρρυθμίσεις με επίκεντρο το κράτος, το πολιτικό σύστημα, το Δημόσιο, την Παιδεία, και Υγεία, την Ανάπτυξη.

ΟΧΙ στο Παλιό και στην Αναπαλαίωση

ΟΧΙ στο Νέο Παλιό

Εμείς Μπορούμε.

Τους Άλλους τους πληρώσαμε ακριβά.

ΤΩΡΑ ΠΟΤΑΜΙ


Δημοσιεύθηκε στο iefimerida.gr

11/09/2015

Ενδιαφέροντα άρθρα

23.05.2023

Μετά τον αντιμνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ, τι; του Γ. Βούλγαρη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
22.05.2023

Το τέλος του καιροσκοπικού ριζοσπαστισμού, του Β. Βαμβακά

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
31.05.2022

Μεταπολιτική, μεταδημοκρατία, μετακόμματα, του Γ. Σιακαντάρη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK