Άκουε πολλά, λάλει καίρια.

ΒΙΑΣ Ο ΠΡΙΗΝΕΥΣ
  • Άρθρα-Δηλώσεις

Για μια νέα προοδευτική παράταξη

Του Σπύρου Λυκούδη

Σταθερή στρατηγική επιδίωξη των «ΜΕΤΑρρυθμιστών της Αριστεράς», είναι η δημιουργία της Μεγάλης Δημοκρατικής και Προοδευτικής Παράταξης. Οι λόγοι είναι προφανείς. Τους έχω επανειλημμένα τονίσει με έμφαση. Συμβολή στην ισορροπία του πολιτικού συστήματος. Καθοριστικός παράγοντας δημοκρατικής, προοδευτικής διακυβέρνησης. Εγγύηση του ευρωπαϊκού προσανατολισμού της χώρας.

Οι δημοκρατικοί πολίτες απαιτούν την αναγέννηση και την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς και για αυτό θεωρώ κάθε νέα κινητικότητα θετικό σημάδι. Δεν θα σταθώ στο ότι δικαιώθηκα στους φόβους που έγκαιρα εξέφρασα για λανθασμένες διαδικασίες που οδήγησαν σε αποτυχίες. Εύχομαι να μην ξαναγίνουν τα ίδια λάθη.

Πίστευα και εξακολουθώ να πιστεύω ότι Το ΠΟΤΑΜΙ θα μπορούσε να παίξει σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια αυτή. Πιστεύω απόλυτα ότι όλες οι δυνάμεις είναι εφικτό να συγκλίνουν προγραμματικά και πολιτικά. Δεν διαπιστώνω αγεφύρωτες διαφορές.

Θυμίζω βασικά σημεία της πρότασής μας (“Πώς θα ανασυγκροτηθεί ο μεσαίος χώρος» 5 Ιουλίου www,protagon.gr):

α) Δημόσια κατάθεση από όλους της σαφούς πολιτικής βούλησης για τη δημιουργία νέας ενιαίας προοδευτικής παράταξης.
β) Συγκρότηση με συμφωνία, προσωρινού αντιπροσωπευτικού πολιτικού συμβουλίου με τη συμμετοχή των επικεφαλής των κομμάτων, κινήσεων, στελεχών του χώρου κ.λ. που δεν θα λειτουργεί στη βάση πλειοψηφιών-μειοψηφιών αλλά στη βάση συναινέσεων. Η συγκρότησή του είναι συμβολική μεν, πλην όμως κίνηση μεγάλης πολιτικής σημασίας.
γ) Πανελλαδική εξόρμηση με ανοιχτές πανελλαδικές συγκεντρώσεις
δ) Εκλογή ηγεσίας από τη βάση με όρους που θα συμφωνηθούν
ε) Ιδρυτικό συνέδριο του νέου πολιτικού φορέα

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών (Ανοιχτός διάλογος για το παρόν και το μέλλον της σοσιαλδημοκρατίας. Quo vadis, Κεντροαριστερά;)

28/01/2017

Ενδιαφέροντα άρθρα

23.05.2023

Μετά τον αντιμνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ, τι; του Γ. Βούλγαρη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
22.05.2023

Το τέλος του καιροσκοπικού ριζοσπαστισμού, του Β. Βαμβακά

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
31.05.2022

Μεταπολιτική, μεταδημοκρατία, μετακόμματα, του Γ. Σιακαντάρη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK