Άκουε πολλά, λάλει καίρια.

ΒΙΑΣ Ο ΠΡΙΗΝΕΥΣ
  • Άρθρα-Δηλώσεις

Κρίσιμο σταυροδρόμι στην Κεντροαριστερά

Δήλωση Σπύρου Λυκούδη για την Ελευθερία του Τύπου

Η ενιαία πολιτική έκφραση της Προοδευτικής Παράταξης αποτελεί βασικό στόχο της Πολιτικής Κίνησης των Μεταρρυθμιστών της Αριστεράς.
Οι πρόσφατες δηλώσεις της κ. Γεννηματά παρουσιάζουν οπωσδήποτε ενδιαφέρον αλλά αφορούν πρωτίστως στο Συνέδριο της ΔΗΣΥ.
Εκεί θα εξειδικευτεί, εάν αντιλαμβάνομαι ορθώς την πρότασή της, το χρονοδιάγραμμα των επόμενων βημάτων, εκεί προτείνει να συζητηθεί και να αποφασιστεί ο χαρακτήρας του Νέου Φορέα. Απολύτως λογικό αν επιδιώκει καταρχήν τη συνεννόηση των κομμάτων – κινήσεων που μετέχουν στη ΔΗΣΥ. Απευθύνεται όμως η κ. Γεννηματά και σε κόμματα, κινήσεις και προσωπικότητες του ευρύτερου χώρου της Κεντροαριστεράς. Δεν καθίσταται σαφές, αν θεωρεί ότι το ενδιαφέρον όλων αυτών για το θέμα, πρέπει να εκδηλωθεί με την οργανική συμμετοχή τους στο Συνέδριο της ΔΗΣΥ. Αν αυτό θεωρεί, το βήμα παραμένει μετέωρο.
Αγεφύρωτες προγραμματικές διαφορές δεν υπάρχουν. Αυτό δείχνει και το ομόφωνο Κοινό Πόρισμα.
Επομένως, δεν απομένει παρά η απλή κίνηση. Να καθίσουμε άπαντες γύρω από ένα τραπέζι για να συμφωνήσουμε όσα συγκροτούν τον Οδικό Χάρτη προς το Ιδρυτικό Συνέδριο του Νέου και Ενιαίου Φορέα ab initio, εξ υπαρχής, ήτοι χωρίς προαπαιτούμενα και εκ των προτέρων προσχωρήσεις σε άλλα σχήματα. Πρόκειται για μια σαφή και χωρίς προσχήματα πολιτική διαδικασία.

Δημοσιεύθηκε στην Ελευθερία του Τύπου

21/05/2017

Ενδιαφέροντα άρθρα

29.08.2019

Το κέρδισε επάξια ο Μπόρις το «fuck you» του Γκραντ, του Χρ. Μιχαηλίδη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
28.08.2019

Ναι, απέτυχε!, της Ρ. Βιτάλη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
27.08.2019

Όταν κυβερνούν οι τύραννοι και οι ψεύτες, του Κων. Καραλή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK