Άκουε πολλά, λάλει καίρια.

ΒΙΑΣ Ο ΠΡΙΗΝΕΥΣ
  • Άρθρα-Δηλώσεις

Να κάνουμε ένα σοβαρό Συνέδριο

Δήλωση στην Ημερησία

Το 2ο Συνέδριο της ΔΗΜΑΡ σε λίγες μέρες είναι μία ευκαιρία για την διαμόρφωση με σαφήνεια του πολιτικού στίγματος του κόμματός μας και επίσης μία ευκαιρία για την αποσαφήνιση του προσανατολισμού και των επιδιώξεών μας στην επόμενη περίοδο.
Το Συνέδριο πραγματοποιείται μετά από απίστευτα ελάχιστο χρόνο προσυνεδριακών διαδικασιών – 25 όλες κι όλες μέρες – και χωρίς ουσιαστικά δημόσιο προσυνεδριακό διάλογο, κατάκτηση δεδομένη στα καθ 'ημάς Συνέδρια.
Μπορούμε, όμως, αν ρυθμίσουμε τις διαδικασίες του τελικού σώματος με σοβαρότητα και ευθύνη, να παράξουμε θετικά αποτελέσματα.

Δύο βασικά ζητήματα θα κυριαρχήσουν στη συζήτηση.

1ον Τι πράξαμε και γιατί την περίοδο που πέρασε

2ον Τι θα πράξουμε και γιατί στην επόμενη φάση

Είναι γνωστές οι απόψεις που θα υποστηρίξω.

Α. Ήταν σημαντική από πολλές πλευρές η απόφασή μας να μετάσχουμε στην τρικομματική κυβέρνηση και δεν επιχειρηματολογήσαμε πειστικά για την έξοδό μας.

Β. Έχουμε ιστορική υποχρέωση να πάρουμε μεγάλες πρωτοβουλίες για την ανασυγκρότηση του χώρου του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού χωρίς να προβάλλουμε αλλά και χωρίς να δεχτούμε ηγεμονισμούς και αποκλεισμούς.


Δημοσιεύθηκε στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ

07/12/2013

Ενδιαφέροντα άρθρα

23.05.2023

Μετά τον αντιμνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ, τι; του Γ. Βούλγαρη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
22.05.2023

Το τέλος του καιροσκοπικού ριζοσπαστισμού, του Β. Βαμβακά

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
31.05.2022

Μεταπολιτική, μεταδημοκρατία, μετακόμματα, του Γ. Σιακαντάρη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK