Άκουε πολλά, λάλει καίρια.

ΒΙΑΣ Ο ΠΡΙΗΝΕΥΣ
  • Άρθρα-Δηλώσεις

H οργή είναι αυτοκαταστροφική κι ο φόβος παραλυτικός

Του Σπύρου Λυκούδη


Το ΠΟΤΑΜΙ είναι ένα νέο πολιτικό κίνημα. Στις Ευρωεκλογές τον περασμένο Μάιο συγκέντρωσε σχεδόν το 7%  των ψήφων, πολιτικός άθλος για ένα κόμμα μόλις 88 ημερών. Δείγμα, όμως, της δίψας του κόσμου για κάτι νέο στον δημοκρατικό, μεταρρυθμιστικό και προοδευτικού χώρο.

Σήμερα, οι πολίτες το εμπιστεύονται και πάλι στις βουλευτικές εκλογές. Είναι σταθερά τρίτο σε όλες τις δημοσκοπήσεις. Το ρεύμα του δυναμώνει και ενισχύεται. Κι αυτό ήταν το νόημα της, δικής μας συνεργασίας με το Ποτάμι. Να βοηθήσουμε ώστε να γίνει πιο ορμητικό.

Το ΠΟΤΑΜΙ αγωνίζεται για διέξοδο από το δόκανο της οργής και του φόβου. Διότι, η οργή είναι αυτοκαταστροφική κι ο φόβος παραλυτικός.

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ έχει πολιτικό λόγο, πρόγραμμα και κυβερνητικές προτεραιότητες. Όσοι βιάστηκαν να το θεωρήσουν «ρηχό» νομίζω ότι σιγά σιγά αναθεωρούν τις απόψεις τους.

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ είναι έτοιμο να διαχειριστεί την Τρίτη Εντολή προς το συμφέρον της χώρας, των ασθενέστερων, των ανέργων και των μικρο-μεσαίων στρωμάτων, που πλήττονται από την κρίση. Δεν θα αφήσει τη χώρα ακυβέρνητη στο έλεος των ανέμων. Δεν θα γίνει όμως και «συμπληρωματικό» άλλοθι σε οποιονδήποτε.

‘Ολοι γνωρίζουν τις «κόκκινες γραμμές» του.

  • Σοβαρές ριζικές μεταρρυθμίσεις παντού.
  • Άμεση δέσμη μέτρων κοινωνικής προστασίας για τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής. Προτεραιότητα στην υπεράσπιση των φτωχότερων στρωμάτων που έχουν πληγεί ολοκληρωτικά.
  • Ριζικές αλλαγές στο αναξιόπιστο πολιτικό μας σύστημα και το Σύνταγμα, αναλογικότερος εκλογικός νόμος, ριζικές αλλαγές στο κράτος και τη διοίκηση.
  • Παραμονή οπωσδήποτε της χώρας στη μεγάλη Ευρωπαϊκή Οικογένεια και μάλιστα στον σκληρό πυρήνα της, την Ευρωζώνη και το Ευρώ.

Γι αυτό ζητάμε από τους πολίτες την κρίσιμη Τρίτη Εντολή.

Γιατί θέλουμε να τα αλλάξουμε όλα χωρίς να γκρεμίσουμε τη χώρα.
 
Δημοσιεύθηκε στα ΝΕΑ
 
14/01/2015

Ενδιαφέροντα άρθρα

23.05.2023

Μετά τον αντιμνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ, τι; του Γ. Βούλγαρη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
22.05.2023

Το τέλος του καιροσκοπικού ριζοσπαστισμού, του Β. Βαμβακά

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
31.05.2022

Μεταπολιτική, μεταδημοκρατία, μετακόμματα, του Γ. Σιακαντάρη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK