Άκουε πολλά, λάλει καίρια.

ΒΙΑΣ Ο ΠΡΙΗΝΕΥΣ
  • Γραπτές Συνεντεύξεις

Συνέντευξη στο Πρακτορείο 104,9 FM

Συνέντευξη στο Πρακτορείο 104,9 FM και στη δημοσιογράφο Σοφία Παπαδοπούλου

Για τις πολιτικές εξελίξεις

Νομίζω πως αργά και βασανιστικά με ότι αυτό σημαίνει για την ταλαίπωρη οικονομία μας, κάποια συμφωνία θα υπάρξει. Με την αποδοχή βεβαίως απ’ την κυβέρνηση όλων των μέτρων που θα απαιτήσουν οι δανειστές και με παράλληλη χρυσωμένη υπόσχεση για αντίμετρα αν και όταν υπάρξει πλεόνασμα και περισσεύουν λεφτά. Αλλοίμονο στην κοινωνία που υποφέρει.

Για το μέλλον της Ευρώπης

Μόνο μια ενωμένη οικονομικά και πολιτικά Ευρώπη μπορεί να σταθεί όρθια στην παγκοσμιοποιημένη πραγματικότητα.
Στην εποχή μας μόνο ως οικονομική και πολιτική ολοκλήρωση η Ευρώπη θα παίξει ρόλο και όχι ως ένωση 2 ή 3 ταχυτήτων. Σήμερα διάβασα ότι δεν θα τεθεί τέτοιο ζήτημα. Ας ελπίσουμε σε μια πορεία της Ε.Ε. στην βάση των Ευρωπαϊκών αξιών.

Για το Ποτάμι

Πριν συμφωνήσω σε κάποιες παρατηρήσεις σας θέλω να κάνω μια σωστή αποτίμηση της πορείας του Ποταμιού. Το Ποτάμι δεν έκανε μόνο μια εντυπωσιακή είσοδο στην πολιτική ζωή αλλά έφερε μαζί του μια τόλμη και μια φρεσκάδα που την είχαμε όλοι ανάγκη. Γιαυτό και το υποδέχθηκαν θετικά οι Έλληνες πολίτες.
Βεβαίως αυτό που είπατε, ότι σήμερα η έλλειψη συνοχής του είναι αρνητικό στοιχείο, δεν αμφισβητείται. Βασική αιτία για αυτό, όπως και πάλι είπατε και συμφωνώ, υπήρξε η ασάφεια και στην πολιτική του ταυτότητα και στην στρατηγική του, δηλαδή συμμαχίες κ.τ.λ. Αλλά πάντα υπάρχει χρόνος να ανακάμψει αν επιδείξει και σ’ αυτά τα θέματα τόλμη. Η πολιτική ζωή χρειάζεται το Ποτάμι.

Για την Κεντροαριστερά

Όλα όσα ενώνουν αυτόν τον κατακερματισμένο χώρο είναι πολύ πιο πολλά από όσα τον χωρίζουν. Το κοινό Πόρισμα του καλοκαιριού είναι η απόδειξη. Οι υπερβάσεις που πρέπει να γίνουν είναι κυρίως προσωπικές. Όσο για μένα, δεν θα αφήσω αναπάντητη την ερώτηση σας. Είμαι ένας άνθρωπος της Αριστεράς και θα κινηθώ και στο μέλλον στην ίδια κατεύθυνση που νομίζω ότι κινούμαι πάντα. Με βάση το σύστημα των ιδεών και των αξιών της σύγχρονης ανανεωτικής Αριστεράς.

Ενδιαφέροντα άρθρα

23.05.2023

Μετά τον αντιμνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ, τι; του Γ. Βούλγαρη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
22.05.2023

Το τέλος του καιροσκοπικού ριζοσπαστισμού, του Β. Βαμβακά

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
31.05.2022

Μεταπολιτική, μεταδημοκρατία, μετακόμματα, του Γ. Σιακαντάρη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK