Άκουε πολλά, λάλει καίρια.

ΒΙΑΣ Ο ΠΡΙΗΝΕΥΣ
  • Ενδιαφέροντα άρθρα

Ευαισθητούληδες

Του Δημήτρη Δερμιτζάκη

Αν δεν ήταν τραγικά τα γεγονότα στην Ουκρανία όλοι αυτοί θα είχαν πολύ πλάκα.

Εύγλωτοι με κάθε αφορμή, δυναμικοί για λάθος λόγους, έτοιμοι να κατακεραυνώσουν κάθε αδικοπρατούντα, αρωγοί σε κάθε καταφρονεμένο δικαιωματιστές και για ανύπαρκτα δικαιώματα, τους συμβαίνει τελευταία μια περίεργη σιωπή.

Μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου, στην καρδιά της Ευρώπης, ένας λαός μάχεται με αξιοπρέπεια και ηρωισμό για την ελευθερία του, πόλεις ισοπεδώνονται, οικογένειες χωρίζονται, εκατομμύρια ξεσπιτώνονται, νοσοκομεία βομβαρδίζονται, λεχώνες και νεογέννητα σκοτώνονται.

Θα περίμενε κανείς να υψωθεί φωνή μεγάλη, αχός, να οργανωθούν πορείες, να γίνουν συλλαλητήρια, συναυλίες συμπαράστασης, επιφανείς καλλιτέχνες να μετέχουν, να στήνονται λαϊκά δικαστήρια, εργασιακά σωματεία να οργανώνουν συλλογή τροφίμων για τους αμάχους, ο πνευματικός κόσμος να καταγγέλει την άνανδρη επίθεση κ.λ.π.

Φευ!! Τίποτα από όλα αυτά. Στην καλύτερη περίπτωση χλιαρές διαμαρτυρίες που εξισώνουν θύτη με θύματα. Εκεί στο άσχετο, στο τέλος, δίπλα στο ΝΑΤΟ, στους Αμερικάνους και στην Ευρώπη κοτσάρουμε και την Ρωσία έτσι για ξεκάρφωμα. Συναυλίες για την ειρήνη γενικώς και αορίστως,σαν τα «παιδιά των λουλουδιών» ένα πράγμα. Τι κι αν τον συγκεκριμένο πόλεμο τον κάνει η Ρωσία απέναντι σε έναν άοπλο κατ’ ουσίαν λαό, τι κι αν το καθεστώς του Πούτιν στέλνει στη φυλακή κάθε αντιπολεμική φωνή στην χώρα του, τι κι αν αντιγράφει τρόπους και συμπεριφορές της χιτλερικής Γερμανίας, τι κι αν απειλεί τον κόσμο με πυρηνικό ολοκαύτωμα.

Αυτοί εκεί!! Άβολοι και άβουλοι. Αναμασούν κοινοτυπίες, τσιτάτα και αναλύσεις άλλων δεκαετιών, άλλων αιώνων. Γιατί οι καημένοι οι Ουκρανοί τους μπερδεύουν, τα έχουν όλα λάθος .Είναι λευκοί, είναι Χριστιανοί και το χειρότερο θέλουν να ζήσουν όπως ο Δυτικός άνθρωπος .Με Δημοκρατία, σε ένα κράτος δικαίου που θα εξασφαλίζει τον σεβασμό τους , σε μια κοινωνία ελευθερίας και προκοπής .

Αυτό ακριβώς μισούν οι εγχώριοι «ευαισθητούληδες», γι’ αυτό και η αμφισημία τους, γι’ αυτό και τα μπερδεμένα λόγια, τα πολλά «ναι μεν αλλά». Ζηλεύουν τα αυταρχικά καθεστώτα, λατρεύουν τον Πούτιν, μισούν τη Δημοκρατία .

Την επόμενη φορά που θα τους δείτε να κόπτονται για τα δικαιώματα των λαών, μην γελάσετε με την υποκρισία τους, φερθείτε με συγκατάβαση στο δράμα τους. Είναι πια σε όλους γνωστοί .Η Ουκρανία τους αποκάλυψε.

Δημοσιεύθηκε στην Μεταρρύθμιση

27/03/2022

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK