Άκουε πολλά, λάλει καίρια.

ΒΙΑΣ Ο ΠΡΙΗΝΕΥΣ
  • Βίντεο

Συνέντευξη στην Κοινωνία Ώρα Mega

Συνέντευξη στην Κοινωνία Ώρα Mega

Σημεία από τη συνέντευξη:

- Δεν πιστεύω ότι η κυβέρνηση θέλει να βγούμε από το ευρώ, ούτε οι Ευρωπαίοι να μας διώξουν. Πολλοί όμως μιλάμε τόσο καιρό για ατύχημα. Να πηγαίνουμε δηλαδή συνέχεια με τη λογική ότι "κάτι θα γίνει" και να τραβάμε το σκοινί και κάποια στιγμή το σκοινί να σπάσει. Αυτό ακριβώς είναι το ατύχημα που φοβόμαστε.

- Άκουσα χθες την εκπληκτικά ειλικρινή δήλωση του κ. Λαπαβίτσα. Επειδή δεν είναι πολιτικός αλλά κάνει πολιτική - και το λέω με την καλή έννοια - είναι και πιο ειλικρινής. Κάνει δηλαδή πολιτική στη βάση των δικών του ιδεολογημάτων και όχι στη βάση των τρεχουσών σκοπιμοτήτων. Και είναι αυτός που μίλησε με μεγάλη άνεση για τρόφιμα με το δελτίο αν πάμε σε ρήξη και δραχμή.

- Δεν έχει κανένας από την κυβέρνηση δικαίωμα να απευθύνεται στην αντιπολίτευση για να της πει η αντιπολίτευση αν πρέπει ή όχι να αποδεχτεί όρους των δανειστών. Γιατί δεν κυβερνά η αντιπολίτευση και δεν απευθύνονται σε αυτήν οι προτάσεις των Ευρωπαίων. Δεν θα βγάλουμε εμείς την κυβέρνηση από τις δυσκολίες και τα αδιέξοδα. Η ίδια θα πάρει τις προτάσεις, θα τις αξιολογήσει και θα δει αν τις θέλει. Αν προχωρήσει σε ρήξη, θα υποστεί το κόστος. Αν συμφωνήσει θα φέρει τη συμφωνία που αυτή η ίδια θα έχει κάνει ως κυβέρνηση και εμείς έχουμε επαναλάβει πολλές φορές ότι θα την ψηφίσουμε μετά. Δεν μπορεί όμως η κυβέρνηση να θέτει ερωτήματα και να λέει "Ρε παιδιά μου λένε αυτά, τι να κάνω;" Να έχει τη λεβεντιά, ως μία κυβέρνηση που κατέβηκε με μία συγκεκριμένη πολιτική - κατά τη γνώμη μου βέβαια απολύτως αδιέξοδη - και με την οποία όμως κέρδισε, να αναλάβει τις ευθύνες της. Όχι να ρίχνει το μπαλάκι μία στο λαό με εκλογές και μία στην αντιπολίτευση. 

- Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν από αυτούς που ευλόγως αντιδρούσαν όταν ο κ. Προβόπουλος δεν ενημέρωσε δημόσια την κοινωνία, όταν  δεν μίλησε δηλαδή ανοιχτά με τα στοιχεία που είχε στην πρώτη φάση της κρίσης. Και ο κ. Προβόπουλος - κακώς κατά τη γνώμη μου - είχε απαντήσει τότε ότι τα είχε πει κατ’ιδίαν αυτά στην κυβέρνηση και δεν ήθελε να τα πει δημόσια. Η αντιπολίτευση και ο ΣΥΡΙΖΑ τότε είχαν ανέβει στα κεραμίδια. Τώρα ξαφνικά αντιδρά η κ. Κωνσταντοπούλου και ο ΣΥΡΙΖΑ για την έκθεση του κ. Στουρνάρα. Με ποια λογική; Η απελπισία τους δεν είναι καλός σύμβουλος. Ορθότατα ο κ. Στουρνάρας ενημέρωσε την κοινωνία.

Ενδιαφέροντα άρθρα

23.05.2023

Μετά τον αντιμνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ, τι; του Γ. Βούλγαρη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
22.05.2023

Το τέλος του καιροσκοπικού ριζοσπαστισμού, του Β. Βαμβακά

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
31.05.2022

Μεταπολιτική, μεταδημοκρατία, μετακόμματα, του Γ. Σιακαντάρη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK