Άκουε πολλά, λάλει καίρια.

ΒΙΑΣ Ο ΠΡΙΗΝΕΥΣ
  • Γραπτές Συνεντεύξεις

Συνέντευξη στον Alpha

Συνέντευξη στην εκπομπή του Σ. Χαριτάτου στον Alpha 9.89

Για τις χθεσινές εξελίξεις:

Δεν υπήρξε κανένα αποτέλεσμα βρισκόμαστε για άλλη μια φορά σε αδιέξοδο. Ελπίζω τη Δευτέρα στη Σύνοδο Κορυφής να είναι το τέλος ενός δράματος και επιτέλους να υπάρξει μία συνεννόηση και μία συμφωνία. Για την ώρα τα πράγματα είναι στο απόλυτο σκότος.

Για τα πορίσματα της επιτροπής για το χρέος:
 
Πριν από κάποια χρόνια, στην έναρξη της κρίσης, είχε ξαναυπάρξει αυτού του τύπου η προσέγγιση και χαρακτηρισμοί για το χρέος όπως απεχθές κλπ. Κάπου εγκαταλήφθηκαν για λόγους σοβαρότητας και ευθύνης και οι κυβερνήσεις και η κοινωνία προχώρησαν με ρεαλιστικό τρόπο σε μία προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Τώρα  την ώρα που διαπραγματεύεται ο πρωθυπουργός της χώρας για το πως θα αναδιαρθρώσει το υπάρχον χρέος, να ανοίγουν κάποιοι την κουβέντα για το αν το υπάρχον χρέος υπάρχει ή δεν υπάρχει, είναι άλλη μία γραφικότητα της ελληνικής πολιτικής σκηνής. Φτάνουν αυτά πια. Υπάρχει ένα χρέος και το χρέος αυτό δεν το δημιούργησε μία δικτατορία ή κάποιος τύραννος  αλλά δημιουργήθηκε σε περιόδους που υπήρχαν νόμιμα εκλεγμένες κυβερνήσεις. Είναι διαφορετικό θέμα να δούμε πως διαχειρίστηκαν αυτές οι κυβερνήσεις τα δανεικά - αν τα διαχειρίστηκαν λάθος είναι ένοχες και να καταδικαστούν-  και άλλο να θεωρούμε ότι το χρέος αυτό δεν υπάρχει. Θα επαναλάβω αυτό που είπα πριν: ο Α. Τσίπρας ως πρωθυπουργός της χώρας πάει και διαπραγματεύεται για αυτό το χρέος.

Ενδιαφέροντα άρθρα

23.05.2023

Μετά τον αντιμνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ, τι; του Γ. Βούλγαρη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
22.05.2023

Το τέλος του καιροσκοπικού ριζοσπαστισμού, του Β. Βαμβακά

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
31.05.2022

Μεταπολιτική, μεταδημοκρατία, μετακόμματα, του Γ. Σιακαντάρη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK