Άκουε πολλά, λάλει καίρια.

ΒΙΑΣ Ο ΠΡΙΗΝΕΥΣ

Κοινοβουλευτικός έλεγχος

Την ανησυχία του σχετικά με τις τεράστιες ουρές που παρατηρούνται στα εκδοτήρια των σταθμών των μέσων μαζικής μεταφοράς εξέφρασε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Ά Αθηνών με Το Ποτάμι Σπύρος Λυκούδης με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη.

Στην απάντησή του ο Υπουργός υποστήριξε ότι στόχος είναι η κατάργηση των εκδοτηρίων, ενώ ο λόγος που εμφανίζονται οι μεγάλες ουρές είναι επειδή οι πολίτες δεν έχουν εξοικείωση με την ψηφιακή τεχνολογία και δεν προσφεύγουν στην έκδοση προσωποποιημένων καρτών.

Επιπλέον σύμφωνα με τον Υπουργό, τα προβλήματα που εμφανίζονται σχετικά με την επαναφόρτιση των καρτών και εισιτηρίων, πχ με την μη αποδοχή από τα μηχανήματα, τραπεζικής κάρτας ή όλων των χαρτονομισμάτων, αφορούν στα παλαιά μηχανήματα τα οποία όμως βρίσκονται στη φάση της αναβάθμισής τους, διαδικασία η οποία συντόμως θα ολοκληρωθεί.

Επιπρόσθετα ο Υπουργός ενημέρωσε ότι η έκδοση προσωποποιημένης κάρτας τώρα πια γίνεται εξ’ ολοκλήρου ηλεκτρονικά χωρίς καμιά απολύτως προσέλευση του ενδιαφερομένου σε γκισέ.

Παρά ταύτα και επειδή οι ουρές στους σταθμούς εξακολουθούν να είναι καθημερινό φαινόμενο, αλλά και επειδή η ερώτηση για το πώς θα εξυπηρετηθούν οι περιστασιακοί χρήστες των μέσων που δεν επιθυμούν έκδοση προσωποποιημένης κάρτας πολλαπλών διαδρομών δεν απαντήθηκε, ο Σπύρος Λυκούδης ενημέρωσε τον Υπουργό ότι θα παρακολουθεί το θέμα και θα επανέλθει στον κοινοβουλευτικό έλεγχο.

Ακολουθεί ολόκληρη η ερώτηση και το video:

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου ο Σπύρος Λυκούδης κατέθεσε προς τους αρμόδιους Υπουργούς ερωτήσεις σχετικές με ζητήματα της Πρωτεύουσας και όχι μόνο.

Οι ερωτήσεις κατατέθηκαν και συζητήθηκαν στις ειδικές συνεδριάσεις στην Βουλή.

Ακολουθούν οι ερωτήσεις και τα σχετικά videos:

Την κατηγορηματική συμφωνία του με την υποχρεωτικότητα της τήρησης του υπάρχοντος νόμου για τον εμβολιασμό των παιδιών πριν την εγγραφή τους στα σχολεία Α΄βάθμιας εκπαίδευσης, εξέφρασε ο υπουργός Υγείας σε απάντηση της Επίκαιρης ερώτησης που τέθηκε από τον Αντιπρόεδρο της Βουλής και βουλευτή Α΄Αθήνας με Το Ποτάμι κ. Σπύρο Λυκούδη.

Όμως, παρά την αυτονόητη συμφωνία του υπουργού για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, το κατά πόσο θα υπάρχουν επιπτώσεις και συνέπειες στους γονείς που αρνούνται να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, καθώς και οι συγκεκριμένες δράσεις που θα ληφθούν από το υπουργείο υγείας για την επιστημονική πληροφόρηση του πληθυσμού σχετικά με τον εμβολιασμό και την ανακοπή της τάσης του αντιεμβολιασμού δεν απαντήθηκαν…

Ακολουθεί το βίντεο της συζήτησης και το κείμενο της Επίκαιρης ερώτησης:

Αύριο Πέμπτη 27/9 στις 9.30 πμ, ο Υπουργός Υγείας θα απαντήσει στην Επίκαιρη ερώτηση του Σπύρου Λυκούδη, σχετικά με την αποσαφήνιση του θέματος της υποχρέωσης των γονέων να εμβολιάζουν τα παιδιά τους πριν ενταχθούν στο σχολικό περιβάλλον.

Είναι τελικά υποχρεωτικός ή όχι ο εμβολιασμός;

Ακολουθεί η ερώτηση:

 

Ενδιαφέροντα άρθρα

06.10.2018

Επιστροφή, Διάβαση ή Σίσυφος; του Γ. Βούλγαρη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
15.09.2018

Πατριωτισμός εναντίον εθνικισμού, του Γ. Βούλγαρη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
15.09.2018

Το πεπρωμένο μας είναι ο χαρακτήρας μας, του Χρ. Χωμενίδη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK