Άκουε πολλά, λάλει καίρια.

ΒΙΑΣ Ο ΠΡΙΗΝΕΥΣ
  • Κοινοβουλευτικός έλεγχος

«Κόφτης» για τις ύποπτες τροπολογίες της Κυβέρνησης Το Ποτάμι

Το σοβαρό θέμα της παραχώρησης – με μία εκπρόθεσμη βουλευτική τροπολογία - Ολυμπιακού Ακινήτου του παράκτιου μετώπου στο Υπουργείο Δικαιοσύνης για τη διεξαγωγή μεγάλων δικών αναδεικνύει το Ποτάμι με ερώτηση, που κατέθεσαν στη Βουλή ο επικεφαλής Σταύρος Θεοδωράκης και οι βουλευτές Γ. Μαυρωτάς (Αττικής), Γ. Αμυράς, Γρ. Ψαριανός (Β΄ Αθηνών) και Σπ. Λυκούδης (Α’ Αθηνών), προς τους Υπουργούς Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλο και Οικονομικών Ε. Τσακαλώτο.

Το Ποτάμι καλεί τους αρμόδιους Υπουργούς να δώσουν απαντήσεις στη Βουλή, καθώς μετά τον ορυμαγδό άσχετων και εκπρόθεσμων τροπολογιών και στο πρόσφατο νομοσχέδιο για την έρευνα, αποδεικνύεται ότι βουλευτές της συμπολίτευσης καταθέτουν συστηματικά τροπολογίες εν ονόματι Υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ, έτσι ώστε αυτοί να κρύβονται και να αποφεύγουν την προσκόμιση όλων των απαραίτητων εκθέσεων τεκμηρίωσης, αιτιολόγησης και αξιολόγησης των συνεπειών.

Έτσι, με τη μέθοδο της «απόκρυψης-παραλλαγής» προέκυψε και η εκπρόθεσμη βουλευτική τροπολογία για την παραχώρηση ολυμπιακού ακινήτου στο Παλαιό Φάληρο και συγκεκριμένα στο γήπεδο του beach volley για τις ανάγκες του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Τροπολογία, που έγινε αποδεκτή από τον Υπουργό Παιδείας κ. Φίλη και εντάχθηκε ως άρθρο 78 στον νόμο πλέον, για την έρευνα.

Άραγε, η εν λόγω ελλιπέστατη και ύποπτη ρύθμιση χωρίς συνοδεία μελέτης κόστους-οφέλους, που υποβαθμίζει όλο το παραλιακό μέτωπο και βρίσκεται κοντά σε πλήθος αθλητικών εγκαταστάσεων και πλησίον στις νέες εγκαταστάσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, θα χρησιμοποιηθεί σίγουρα και αποκλειστικά για τη διεξαγωγή μεγάλων δικών; Ή μήπως οι σκέψεις της κυβέρνησης είναι και για άλλες χρήσεις, όπως φιλοξενίας κρατουμένων ή προσωρινής κράτησής τους;

Το απαράδεκτο της όλης υπόθεσης δεν σταματάει μόνο εδώ, καθώς δεν αισθάνθηκαν καν την ανάγκη να συζητήσουν ή έστω να ενημερώσουν τις τοπικές αρχές και την κοινωνία για το «σχέδιό» τους και μόνο εκ των υστέρων ο κ. Παρασκευόπουλος εξέδωσε απλά μια λιτή ανακοίνωση, ότι κατόπιν εορτής θα κάνει «διάλογο»… 

Ενδιαφέροντα άρθρα

23.05.2023

Μετά τον αντιμνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ, τι; του Γ. Βούλγαρη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
22.05.2023

Το τέλος του καιροσκοπικού ριζοσπαστισμού, του Β. Βαμβακά

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
31.05.2022

Μεταπολιτική, μεταδημοκρατία, μετακόμματα, του Γ. Σιακαντάρη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK