Άκουε πολλά, λάλει καίρια.

ΒΙΑΣ Ο ΠΡΙΗΝΕΥΣ
  • Κοινοβουλευτικός έλεγχος

Οι μαθητές προστατεύουν τα αγάλματα στην Αθήνα.

Για μια ακόμα φορά το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη φαίνεται ότι αδυνατεί να προστατεύσει την πόλη και τα μνημεία της.

Όταν πριν 6 μήνες περίπου κατέθεσα επίκαιρη ερώτηση για τους βανδαλισμούς στο κέντρο της Αθήνας, ζητώντας από τον αρμόδιο Υπουργό να πάρει μέτρα προστασίας, μου απάντησε πως η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο και πως μέχρι τον Σεπτέμβριο τα πράγματα στην Αθήνα θα είναι πολύ διαφορετικά. Αντί αυτού όμως, οι βανδαλισμοί συνεχίστηκαν με επόμενο στόχο την προτομή της Λέλας Καραγιάννη, όπου πάλι κατέθεσα επίκαιρη ερώτηση, στην οποία ο Υπουργός δεν προσήλθε ποτέ για να απαντήσει.

Με ικανοποίηση πληροφορούμαι ότι ο Δήμος Αθηναίων στην προσπάθειά του να προστατεύσει τα αγάλματα και τις προτομές που βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας, προχώρησε σε μία πραγματικά πρωτοποριακή ενέργεια με το πρόγραμμα υιοθεσίας των αγαλμάτων από 20 σχολεία της πόλης μας, δημοτικά και νηπιαγωγεία.

Κίνηση συμβολική μεν, αλλά και ιδιαίτερης πολιτικής και παιδευτικής σημασίας.

Σπύρος Λυκούδης

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης ανακοίνωσε πρόγραμμα υιοθεσίας αγαλμάτων από 20 σχολεία της Αθήνας.

Συζήτηση επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή για τους βανδαλισμούς σε αγάλματα στο κέντρο της Αθήνας.Συζήτηση επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή για τους βανδαλισμούς σε αγάλματα στο κέντρο της Αθήνας.

Ενδιαφέροντα άρθρα

23.05.2023

Μετά τον αντιμνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ, τι; του Γ. Βούλγαρη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
22.05.2023

Το τέλος του καιροσκοπικού ριζοσπαστισμού, του Β. Βαμβακά

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
31.05.2022

Μεταπολιτική, μεταδημοκρατία, μετακόμματα, του Γ. Σιακαντάρη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK