Άκουε πολλά, λάλει καίρια.

ΒΙΑΣ Ο ΠΡΙΗΝΕΥΣ
  • Κοινοβουλευτικός έλεγχος

Περί χαρακτηρισμού των οικισμών Αλέξανδρος και Κολυβάτα του Νομού Λευκάδας ως παραδοσιακών

Προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Ο σύλλογος φίλων Αλεξάνδρου «Φηγός», με πρόσφατη επιστολή του προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, θέτει για μια ακόμη φορά το θέμα του χαρακτηρισμού ως παραδοσιακών, των ορεινών οικισμών Αλέξανδρος και Κολυβάτα του Νομού Λευκάδας.

Το αίτημα για τον χαρακτηρισμό υποβλήθηκε το 2001, από το τοπικό συμβούλιο της κοινότητας του Αλέξανδρου και μια ομάδα περιβαλλοντικά ευαίσθητων πολιτών. Σύμφωνα με την προαναφερόμενη επιστολή, μετά από έναν μαραθώνιο γραφειοκρατίας και καθυστερήσεων τον Αύγουστο του 2017, το ΚΕΣΥΠΟΘΑ αφού γνωμοδότησε θετικά για τον χαρακτηρισμό, διαβίβασε το φάκελο στην αρμόδια Διεύθυνση για την ολοκλήρωση των όποιων νομοθετικών ενεργειών. Δυστυχώς και ενώ υπήρχε η αίσθηση ότι υπόθεση θα ολοκληρωνόταν, οι καθυστερήσεις συνεχίζονται και ο σύλλογος έχει πληροφορίες ότι το θέμα θα εισαχθεί εκ νέου στο ΚΕΣΥΠΟΘΑ.

Σήμερα και 17 χρόνια μετά την υποβολή του αιτήματος η υπόθεση παραμένει εκκρεμής.

Με βάση τα ανωτέρω ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

• Σε ποιο σημείο υπηρεσιακών διαδικασιών βρίσκεται αυτή την στιγμή η υπόθεση του χαρακτηρισμού ως παραδοσιακών των οικισμών Αλέξανδρος και Κολυβάτα, στο Νομό Λευκάδας.

• Αν η γνωμοδότηση του 2017 του ΚΕΣΥΠΟΘΑ θα επανεξεταστεί και αν ναι για ποιο λόγο.

• Πότε προβλέπεται να ολοκληρωθεί η πράξη του χαρακτηρισμού ως παραδοσιακών των προαναφερόμενων οικισμών και ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα των σχετικών ενεργειών.

Ο ερωτών Βουλευτής

Σπυρίδων Λυκούδης- Α’ Αθήνας

 

Ενδιαφέροντα άρθρα

23.05.2023

Μετά τον αντιμνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ, τι; του Γ. Βούλγαρη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
22.05.2023

Το τέλος του καιροσκοπικού ριζοσπαστισμού, του Β. Βαμβακά

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
31.05.2022

Μεταπολιτική, μεταδημοκρατία, μετακόμματα, του Γ. Σιακαντάρη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK