Άκουε πολλά, λάλει καίρια.

ΒΙΑΣ Ο ΠΡΙΗΝΕΥΣ
  • Κοινοβουλευτικός έλεγχος

Απλήρωτοι εργαζόμενοι στο Κέντρο Αποκατάστασης «Άγιος Γεώργιος» στην Κομοτηνή

22 εργαζόμενοι του κέντρου αποκατάστασης «Αγ. Γεώργιος» στην Κομοτηνή, ιδιοκτησίας Κ. Στασινόπουλου, παραμένουν απλήρωτοι για 25 μήνες, έχοντας προβεί σε επίσχεση εργασίας προκειμένου να διασφαλίσουν τα δεδουλευμένα τους, εξαιτίας της παρελκυστικής τακτικής του εργοδότη.

Ο ίδιος, διαβεβαιώνει ότι θα καταβάλει τα δεδουλευμένα στους εργαζομένους μόλις ο ΕΟΥΠΥ ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του έναντι της επιχείρησης.

Παράλληλα επικαλείται, καθυστερούμενες οφειλές του ΟΓΑ από τα έτη 2007 και 2008 ως λόγους που συντελούν στην έλλειψη ρευστότητας της επιχείρησής του, καθιστώντας τον ίδιο υπερήμερο έναντι των υποχρεώσεων του.
Την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι χαρακτηρίζουν την στάση του ως «δόλια» και «αντισυμβατική», αφού κατ΄ επανάληψη έχει ανακαλέσει τις δεσμεύσεις του για καταβολή καθυστερούμενων οφειλών, αισθανόμενοι ότι αποτελούν αντικείμενο εμπαιγμού, έχοντας φθάσει στα όρια της επιβίωσής τους.

Για όλα τα παραπάνω
Ερωτάται ο Υπουργός:

  • Από πότε υπάρχουν και σε τι ύψος ανέρχονται οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς την κλινική «Αγ. Γεώργιος» ιδιοκτησίας Κ. Στασινόπουλου στην Κομοτηνή;

  • Από πότε υπάρχουν και σε τι ύψος ανέρχονται οι οφειλές του ΟΓΑ παρελθόντων ετών προς την ίδια κλινική;

  • Ποιο το χρονοδιάγραμμα εξόφλησης των οφειλών αυτών δεδομένου ότι η περιφέρεια ΑΜ-Θ προετοιμάζεται ήδη να ανακαλέσει την άδεια λειτουργίας της κλινικής «Αγ. Γεώργιος» με αποτέλεσμα να απειλείται η εργασία δεκάδων εργαζομένων, ενώ την ίδια στιγμή η εκκένωση της κλινικής από όλους τους περιθαλπόμενους ασθενείς με βαριές και ανίατες ως επί το πλείστον παθήσεις, έχει προκαλέσει τεράστιο προσωπικό και κοινωνικό κόστος στους ίδιους και τις οικογένειές τους;


Εδώ μπορείτε να δείτε την απάντηση του Υπουργού

Ενδιαφέροντα άρθρα

23.05.2023

Μετά τον αντιμνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ, τι; του Γ. Βούλγαρη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
22.05.2023

Το τέλος του καιροσκοπικού ριζοσπαστισμού, του Β. Βαμβακά

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
31.05.2022

Μεταπολιτική, μεταδημοκρατία, μετακόμματα, του Γ. Σιακαντάρη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK