Άκουε πολλά, λάλει καίρια.

ΒΙΑΣ Ο ΠΡΙΗΝΕΥΣ
  • Κοινοβουλευτικός έλεγχος

Λειτουργικά προβλήματα αντιμετωπίζει η Μονάδα Νοσηλείας Νεογνών του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αττικόν

Σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό -κυρίως νεογνολόγοι- και νοσηλευτικό προσωπικό αντιμετωπίζει η Εντατική Μονάδα Νοσηλείας Νεογνών του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «Αττικόν», με συνέπεια να υπολειτουργεί.
Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα στον ημερήσιο Τύπο, με μόλις τρεις γιατρούς και δέκα νοσηλευτές λειτουργεί η συγκεκριμένη Εντατική Μονάδα Νοσηλείας.
Ως αποτέλεσμα, το υπάρχον ιατρικό προσωπικό αναγκάζεται να πραγματοποιεί συνεχόμενες εφημερίες, προκειμένου να λειτουργήσει η εν λόγω μονάδα, ενώ από τις 22 κλίνες εντατικής λειτουργούν μόνον οι 6 κλίνες, με όποιους κινδύνους αυτό συνεπάγεται για τη ζωή και την υγεία των βρεφών.
Επίσης, αναφέρεται ότι παρά τις διαβεβαιώσεις για άμεση πρόσληψη ιατρικού προσωπικού, ακόμη καθυστερεί η τοποθέτηση επικουρικού γιατρού (με μονοετή σύμβαση) στο συγκεκριμένο νοσοκομείο.
Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «Αττικόν» εξυπηρετεί την πανεπιστημιακή παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου, τη μαιευτική κλινική με 1.500 γεννήσεις τον χρόνο, το τμήμα επαπειλούμενων κυήσεων υψηλού κινδύνου, καθώς και το τμήμα εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Δεδομένων των λειτουργικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Εντατική Μονάδα Νοσηλείας Νεογνών του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «Αττικόν», σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε:

α. να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό

β. να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία της συγκεκριμένης μονάδας και να σταματήσει η περαιτέρω απαξίωσή της σε μια χρονική περίοδο, όπου οι πολίτες επανέρχονται στο δημόσιο σύστημα υγείας;

Οι ερωτώντες βουλευτές
Λυκούδης Σπύρος, Μάρκου Κατερίνα, Κυρίτσης Γιώργος, Ψαριανός Γρηγόρης

Εδώ μπορείτε να δείτε την απάντηση του Υπουργού

Ενδιαφέροντα άρθρα

23.05.2023

Μετά τον αντιμνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ, τι; του Γ. Βούλγαρη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
22.05.2023

Το τέλος του καιροσκοπικού ριζοσπαστισμού, του Β. Βαμβακά

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
31.05.2022

Μεταπολιτική, μεταδημοκρατία, μετακόμματα, του Γ. Σιακαντάρη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK