Άκουε πολλά, λάλει καίρια.

ΒΙΑΣ Ο ΠΡΙΗΝΕΥΣ
  • Κοινοβουλευτικός έλεγχος

Διαχείριση επικίνδυνων νοσοκομειακών αποβλήτωνΕΡΩΤΗΣΗ 
προς τους Υπουργούς

1. Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής 
2. Εσωτερικών

Στο χώρο του ΧΥΤΑ Φυλής, για τη διαχείριση των νοσοκομειακών αποβλήτων ο Ειδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής λειτουργεί από το 2002 τη μόνη περιβαλλοντικά αδειοδοτημένη μονάδα διαχείρισης του συνόλου των Επικίνδυνων Ιατρικών Αποβλήτων στην Ελλάδα.

Πρόκειται για μια σύγχρονη μονάδα αποτέφρωσης, δυναμικότητας 30 τόνων ημερησίως, η οποία είναι η πλέον ενδεδειγμένη λύση για τη διαχείριση των επικίνδυνων ιατρικών αποβλήτων, καθώς η αποτελεσματική λειτουργία της επιτυγχάνεται με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον.

Τους τελευταίους δυο μήνες πληροφορούμαστε για περιστατικά παράνομης διαχείρισης επικίνδυνων ιατρικών αποβλήτων που καταλήγουν στο ΧΥΤΑ Φυλής και προέρχονται από δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία. Οι πληροφορίες από τα ΜΜΕ αναφέρονται σε απορριμματοφόρα που μετέφεραν απόβλητα από τα νοσοκομεία Ευαγγελισμός, Αγία Όλγα , Αλεξάνδρας, το Ασκληπιείο Βούλας το Μεταξά, Αμαλία Φλέμιγκ και άλλα και μάλιστα η μεταφορά των επικίνδυνων ιατρικών αποβλήτων γίνεται με δημοτικά απορριμματοφόρα.

Φυσικά, υπάρχουν πολλές άλλες περιπτώσεις, όπου νοσοκομειακά (και άλλα επικίνδυνα) απόβλητα απορρίπτονται ανεξέλεγκτα στο περιβάλλον, όπως η περίπτωση ιδιωτικής κλινικής που τα είχε αποθέσει σε κάδους οικιακών απορριμμάτων, δίπλα από βρεφονηπιακό σταθμό.
Επειδή η ανεύθυνη διαχείριση των επικίνδυνων ιατρικών αποβλήτων σε ΧΥΤΑ θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία,

Ερωτώνται οι Υπουργοί:

1. Πώς διασφαλίζεται η κανονική και νόμιμη διαχείριση των επικίνδυνων Νοσοκομειακών Αποβλήτων από την αρχή λειτουργίας του αποτεφρωτήρα που υπάρχει στο ΧΥΤΑ Φυλής από το 2002;
2. Πού αποδίδετε την παράνομη διαχείριση, σημειώνοντας ότι τα Επικίνδυνα Νοσοκομειακά Απόβλητα μεταφέρονται αναμεμιγμένα με αστικά απόβλητα από δημοτικά απορριμματοφόρα ;
3. Πώς προτίθεσθε να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα;

Ο ερωτών βουλευτής

Σπύρος Λυκούδης

Ενδιαφέροντα άρθρα

23.05.2023

Μετά τον αντιμνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ, τι; του Γ. Βούλγαρη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
22.05.2023

Το τέλος του καιροσκοπικού ριζοσπαστισμού, του Β. Βαμβακά

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
31.05.2022

Μεταπολιτική, μεταδημοκρατία, μετακόμματα, του Γ. Σιακαντάρη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK