Άκουε πολλά, λάλει καίρια.

ΒΙΑΣ Ο ΠΡΙΗΝΕΥΣ

Νομοθετική εργασία

Σπ. Λυκούδης
Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας
Πέμπτη, 1 /11/ 2018
ΕΡΤ – Ετήσια Οικονομική Έκθεση -2017

Αγαπητέ κ. Κωστόπουλε αν κάποιος εξ ημών θα ήθελε να ξεκινήσει και να εξαντλήσει την παρέμβασή του σε κλίμα συνολικά αντιπολιτευτικό θα είχε πολύ εύκολο έργο μετά την δική σας πληροφορία-ομολογία ότι στην ΕΡΤ μαίνονται εσωτερικοί πόλεμοι και υπονομεύσεις που την εμποδίζουν να λειτουργήσει κανονικά. Και μόνο αυτό αποδεικνύει ότι όσα καταγγέλλονται είναι αληθή και δεν τιμούν τον Δημόσιο Ραδιοτηλεοπτικό Τομέα. Περνάω πάνω από όλα αυτά όμως γιατί θέλω στο πλαίσιο του χρόνου που έχω να κάνω τις παρατηρήσεις μου επί της Οικονομικής Εκθέσεως της ΕΡΤ την οποία σήμερα συζητάμε.

Σχετικά με την Ετήσια Οικονομική Έκθεση της ΕΡΤ για το 2017 έχω τις εξής παρατηρήσεις:

«Η θρυλούμενη έξοδος από τα μνημόνια ας συνοδευτεί και με την εξόδιο πολιτική ακολουθία του λαϊκισμού κάθε κοπής».

 Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,

Εάν ήθελε κανείς να απονείμει κάποια εύσημα στην κυβέρνηση, τώρα που λέει ότι τα βάσανα τέλειωσαν και μας βγάζει από τα Μνημόνια, θα την επαινούσε πρωτίστως για την αδιαμφισβήτητη ικανότητά της στην πολιτική μεταγλώττιση. Η εθνική υπερηφάνεια διεσώθη όταν η τρόϊκα μετονομάστηκε σε «θεσμούς» με τα ίδια ακριβώς πρόσωπα, όταν τα ταπεινά γραφεία των Υπουργείων αντικατέστησαν οι πολυτελείς αίθουσες του Χίλτον για τις συναντήσεις και τις διαπραγματεύσεις κι όταν το Τρίτο και Επαχθέστερο Μνημόνιο στα 8 χρόνια της κρίσης μετονομάστηκε ευπρεπώς και ουδέτερα σε Πρόγραμμα Στήριξης. Δεν δανειζόμαστε εμείς. Οι άλλοι μας στηρίζουν.

Ψηφίζουμε ΝΑΙ στην Κύρωση της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Πρόληψη και την Καταπολέμηση της Βίας κατά των γυναικών και της Ενδοοικογενειακής Βίας και προσαρμογής της ελληνικής νομοθεσίας.

«Όταν βάζεις φόρους και όταν κουρεύεις πρόβατα, καλό είναι να σταματάς πριν γδάρεις το πετσί».

Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,

Πριν ένα χρόνο, στη συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2017 στην αίθουσα αυτή, είχα ξεκινήσει την αγόρευσή μου παραπέμποντας σε ρήση διάσημου αμερικανού οικονομολόγου σύμφωνα με την οποία η αστρολογία είναι πιο αξιόπιστη από τις οικονομικές προβλέψεις. Οι οικονομικοί αστρολόγοι του Υπουργείου Οικονομικών με δικαίωσαν πλήρως

Ενδιαφέροντα άρθρα

23.05.2023

Μετά τον αντιμνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ, τι; του Γ. Βούλγαρη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
22.05.2023

Το τέλος του καιροσκοπικού ριζοσπαστισμού, του Β. Βαμβακά

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
31.05.2022

Μεταπολιτική, μεταδημοκρατία, μετακόμματα, του Γ. Σιακαντάρη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK