Άκουε πολλά, λάλει καίρια.

ΒΙΑΣ Ο ΠΡΙΗΝΕΥΣ

Νομοθετική εργασία

«Η θρυλούμενη έξοδος από τα μνημόνια ας συνοδευτεί και με την εξόδιο πολιτική ακολουθία του λαϊκισμού κάθε κοπής».

 Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,

Εάν ήθελε κανείς να απονείμει κάποια εύσημα στην κυβέρνηση, τώρα που λέει ότι τα βάσανα τέλειωσαν και μας βγάζει από τα Μνημόνια, θα την επαινούσε πρωτίστως για την αδιαμφισβήτητη ικανότητά της στην πολιτική μεταγλώττιση. Η εθνική υπερηφάνεια διεσώθη όταν η τρόϊκα μετονομάστηκε σε «θεσμούς» με τα ίδια ακριβώς πρόσωπα, όταν τα ταπεινά γραφεία των Υπουργείων αντικατέστησαν οι πολυτελείς αίθουσες του Χίλτον για τις συναντήσεις και τις διαπραγματεύσεις κι όταν το Τρίτο και Επαχθέστερο Μνημόνιο στα 8 χρόνια της κρίσης μετονομάστηκε ευπρεπώς και ουδέτερα σε Πρόγραμμα Στήριξης. Δεν δανειζόμαστε εμείς. Οι άλλοι μας στηρίζουν.

Ψηφίζουμε ΝΑΙ στην Κύρωση της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Πρόληψη και την Καταπολέμηση της Βίας κατά των γυναικών και της Ενδοοικογενειακής Βίας και προσαρμογής της ελληνικής νομοθεσίας.

«Όταν βάζεις φόρους και όταν κουρεύεις πρόβατα, καλό είναι να σταματάς πριν γδάρεις το πετσί».

Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,

Πριν ένα χρόνο, στη συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2017 στην αίθουσα αυτή, είχα ξεκινήσει την αγόρευσή μου παραπέμποντας σε ρήση διάσημου αμερικανού οικονομολόγου σύμφωνα με την οποία η αστρολογία είναι πιο αξιόπιστη από τις οικονομικές προβλέψεις. Οι οικονομικοί αστρολόγοι του Υπουργείου Οικονομικών με δικαίωσαν πλήρως

Η εφεύρεση των «αντιμέτρων» δεν αντισταθμίζει την τεράστια αφαίμαξη των εισοδημάτων.

Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,

Εδέησε η κυβέρνηση να κλείσει τη διαβόητη δεύτερη αξιολόγηση μετά από 15 μήνες εμφανίζοντας την συνεχή διαπραγμάτευση με τον εαυτό της ως «πολιτική διαπραγμάτευση» με τους δανειστές. Το τίμημα αυτής της καθυστέρησης είναι βαρύτατο. Ο λογαριασμός ανέβηκε πάρα πολύ ψηλά και δεν τον ισορροπεί η εφεύρεση των «αντιμέτρων».

Ενδιαφέροντα άρθρα

06.10.2018

Επιστροφή, Διάβαση ή Σίσυφος; του Γ. Βούλγαρη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
15.09.2018

Πατριωτισμός εναντίον εθνικισμού, του Γ. Βούλγαρη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
15.09.2018

Το πεπρωμένο μας είναι ο χαρακτήρας μας, του Χρ. Χωμενίδη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK