Άκουε πολλά, λάλει καίρια.

ΒΙΑΣ Ο ΠΡΙΗΝΕΥΣ
  • Ηχητικά

Συνέντευξη στον ΣΚΑΙ 100.3

Συνέντευξη στην εκπομπή του Παύλου Τσίμα στον ΣΚΑΙ 100.3

Σημεία από τη συνέντευξη στην εκπομπή του Παύλου Τσίμα στον ΣΚΑΙ 100.3

Για το αν θα φέρει ο πρωθυπουργός συμφωνία:

Έχει ως πρόσωπο λαϊκή αποδοχή, υπάρχει πρωτοφανής συναίνεση στην Βουλή και έχει την αγωνία του κόσμου ότι πρέπει να γίνει κάτι. Άρα το αντικειμενικό περιβάλλον ευνοεί και δίνει όλες τις προϋποθέσεις για να κάνει το βήμα ο πρωθυπουργός και να κλείσει η συμφωνία. Δεν ξέρω όμως αν μπορεί να συγκρουστεί με την δική του αδιέξοδη ρητορική μέχρι σήμερα και τον αυτοεγκλωβισμό του.

Για το τι θα συμβεί στη Βουλή:

Στη Βουλή θα αντιμετωπίσει σοβαρή ένσταση στο εσωτερικό της κυβέρνησης. Θα μου επιτρέψετε να επαναλάβω άλλη μία φορά πως εκτιμώ ότι θα υπάρξει σφοδρότατη αντίδραση και αντιπαράθεση μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχει τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ που θα ανατρέψει την κυβέρνηση. Μιλάω για τις συγκροτημένες τάσεις και όχι για μεμονωμένες κινήσεις κάποιων βουλευτών. Μιλάω δηλαδή για το κομμάτι που αντιδρά στην συμφωνία. Ενδεχομένως να λάβουν κάποιες αποφάσεις για τη δική τους παρουσία μέσα στην κυβέρνηση και στα υπουργεία, αλλά δεν θα προχωρήσουν σε ενδοκυβερνητική ρήξη.

Για το αν αρκεί η ενδιάμεση συμφωνία:

Είναι απολύτως βέβαιο ότι η χώρα δεν μπορεί να επιβιώσει με μικρές ενδιάμεσες συμφωνίες που θα λύνουν το πρόβλημα της ρευστότητας του Ιουνίου, αλλά χρειάζεται μία συνολική λύση, ένα μεγάλο δάνειο για τα επόμενα χρόνια, βεβαίως με όρους. Άρα θα υπάρξει μία μεγάλη πολιτική συζήτηση στη χώρα όταν θα έρθει το λεγόμενο τρίτο μνημόνιο.

Για τις εκλογές:

Τι ακριβώς θα λύσουν οι επόμενες εκλογές και με ποιο ερώτημα θα γίνουν; Ποια πολιτική πλατφόρμα θα εισηγηθεί η κυβέρνηση για να απευθυνθεί στον λαό; Αυτά είναι ελληνικά φαινόμενα. «Έτσι είσαστε; Θα σας πάω στην κάλπη!». Αν πρόθεσή του κ. Τσίπρα είναι να ανασυντεθεί το πολιτικό σκηνικό τότε ίσως έχουν νόημα οι εκλογές, αν θελήσει όμως απλώς να επιβεβαιώσει την εσωκομματική του ισχύ, δεν βλέπω νόημα.

Για τη στάση του Ποταμιού:

Το Ποτάμι έχει αντιμετωπίσει τα ζητήματα με σοβαρότητα. Η θέση του είναι καθαρή και είχε και την τόλμη να την εκφράσει εκ των προτέρων. Θα ψηφίσουμε στη Βουλή τη συμφωνία με βάση την οποία η χώρα θα μείνει στην μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια. Ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολη, θα είναι τώρα πια ένας επώδυνος συμβιβασμός, αλλά η άλλη επιλογή θα είναι η ολική καταστροφή. Το Ποτάμι δεν παίζει με το μέλλον της χώρας.

 

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK