Άκουε πολλά, λάλει καίρια.

ΒΙΑΣ Ο ΠΡΙΗΝΕΥΣ
  • Ηχητικά

Να αναδιαταχθεί ο πολιτικός χάρτης της χώρας

Συνέντευξη στην εκπομπή της Νόνης Καραγιάννη στον Αθήνα 9.84

Σημεία από τη συνέντευξη:

Για τις επικείμενες εκλογές και τη διάσπαση ΣΥΡΙΖΑ:

Στις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί απόλυτη σύγχυση, γιαυτό και το φαινόμενο της απίστευτης κατάρρευσης και διάλυσης του. Για εμένα, αποτελεί έκπληξη. Μέσα σε ένα εξαιρετικά περιορισμένο χρονικό διάστημα, ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος πήγε τόσο καλά στις προηγούμενες κάλπες και είχε τη δυνατότητα να διαχειριστεί τα κοινά, να βρίσκεται σήμερα σε απόλυτη αποσύνθεση. Καθημερινά διαβάζω για αποχωρήσεις, για μη συμμετοχή κορυφαίων στελεχών στις εκλογές κ.λπ...
Αν ένα κόμμα στηρίζει τη σχέση του με την κάλπη και την εκλογική του απόδοση μόνο στο επίπεδο της δημοφιλίας του επικεφαλής του, αυτή η ιστορία έχει κοντά ποδάρια. Όσο δημοφιλής και αν είναι σε αυτή τη φάση -που αύριο μπορεί να μην είναι-, ένας αρχηγός, ο κ. Τσίπρας συγκεκριμένα, εάν δεν μπορεί να πείσει το εκλογικό σώμα ότι εκτός από τη δημοφιλία του έχει και κάτι άλλο να παρουσιάσει, θα δυσκολευτεί πάρα πολύ.

 
 
Για το αν μπορεί η δημοφιλία του πρωθυπουργού να αλλάξει στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου:
 
Δεν αποκλείεται, γιατί σε αυτές τις εκλογές έχουμε ως δεδομένο την παταγώδη αποτυχία του Α. Τσίπρα σε επίπεδο πολιτικής και οικονομίας και δεν ξέρω κατά πόσον η δημοφιλία του μπορεί να αποτελεί αντιστάθμισμα. 

Για το ενδεχόμενο συνεργασιών στο δημοκρατικό χώρο: 
 
Έχει ανάγκη η χώρα, για λόγους ισορροπίας, ο ευρύς χώρος του δημοκρατικού σοσιαλισμού να βρει κοινή έκφραση. Μόνο που οι καταβαλλόμενες προσπάθειες σε αυτή τη κατεύθυνση, μιάμιση εβδομάδα πριν από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, δεν φαντάζουν αξιόπιστες... Ο,τι και να πει κάποιος 10 ημέρες πριν από τις εκλογές, ότι δηλαδή επιχειρεί το μεγάλο άνοιγμα κλπ, άνοιγμα επιβίωσης επιχειρεί στην κάλπη, αύξησης του ποσοστού και τακτοποίησης των πολιτικών φιλοδοξιών του ενός ή του άλλου. Δεν είναι αυτό το μέγα κάλεσμα της δημοκρατικής παράταξης.

Για το Ποτάμι: 

Το Ποτάμι σε καμία περίπτωση δεν θέλει να συνδράμει σε μια κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ, υποκαθιστώντας ως πολιτικό συμπλήρωμα τους Ανεξάρτητους Έλληνες... Το Ποτάμι μπορεί, εάν αλλάξει η συμπεριφορά των πολιτών στην κάλπη, πολιτικά, να αποτελέσει -ενισχυόμενο βέβαια-,  καταλύτη ευρύτερων πολιτικών εξελίξεων. Το Ποτάμι λέει ότι από εδώ και πέρα δεν μπορούν να κυβερνήσουν την χώρα κυβερνήσεις ούτε δύο κομμάτων. Μόνον ευρύτερες πολιτικές συγκλίσεις και ευρύτερες κυβερνήσεις συνεργασίας, με τη συνάντηση τριών κομμάτων και πάνω, μπορούν να δώσουν διέξοδο στο σημερινό οικονομικό και πολιτικό πρόβλημα της χώρας...

Για το εκλογικό διακύβευμα: 

Θεωρώ ότι είναι η αναδιάταξη του πολιτικού χάρτη της χώρας. Να ενισχυθεί η δυνατότητα σύμπλευσης πολλών πολιτικών δυνάμεων στη κατεύθυνση της λύσης. Να μην εμφανιστούν δύο κορυφαίες παρατάξεις, που να κονταροχτυπιούνται για το ποια θα πάρει μισό τοις εκατό παραπάνω, λες και με αυτόν τον τρόπο  θα σωθεί η χώρα. Όλοι να σκεφτόμαστε ότι ο ένας έχει ανάγκη τον άλλον. Η σημαντική αύξηση του Ποταμιού θα συμβάλει τα μέγιστα.

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK