Άκουε πολλά, λάλει καίρια.

ΒΙΑΣ Ο ΠΡΙΗΝΕΥΣ
  • Ηχητικά

Συνέντευξη στο Βήμα FM

Συνέντευξη στον Βήμα FM και στην εκπομπή του Μπάμπη Παπαπαναγιώτου

Για τη στάση της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις και τη στάση του Ποταμιού μετά τις προγραμματικές δηλώσεις:

«Οφείλουμε όλοι να έχουμε – απέναντι στην κοινωνία και όχι απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ ή στο Ποτάμι – μια πολιτικά ανοιχτόκαρδη στάση, με την έννοια να παρακολουθήσουμε με αναμονή τις προσπάθειες που γίνονται. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν κάποια βασικά χαρακτηριστικά. Όπως η κυβέρνηση να συνεχίσει να κάνει τις απολύτως ρεαλιστικές στροφές που επιχειρεί – γιατί δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι κάνει στροφές στις συζητήσεις που κάνει. Μακάρι να συνεχίσει, γιατί είναι προς το ρεαλισμό. Δεν το συζητάω αυτό. Όταν η κυβέρνηση θεωρεί ότι πρέπει να σταματήσει να συζητά για τη διαγραφή του χρέους, αυτό είναι στροφή προς το ρεαλισμό. Όσο και αν επιμένει ότι δεν το λέει…

Να μην το υποθέσετε τώρα (σ.σ.: ότι το Ποτάμι μπορεί να στηρίξει την κυβέρνηση, ακούγοντας τις προγραμματικές της δεσμεύσεις). Περιμένουμε να τις ακούσουμε πρώτα και μετά να τοποθετηθούμε, είναι σαφής αυτή η θέση μας. Το ξέρετε ότι στην πολιτική πρακτική βασικές στιγμές μιας κυβέρνησης και κατ’ αρχήν αυτή με την οποία ξεκινά, οι προγραμματικές δηλώσεις, έχουν πολύ μεγάλη σημασία να τις εκθέσει και πολύ μεγάλη σημασία ο πολιτικός συμβολισμός που κρύβει μια ψήφος. Πώς θα αντιμετωπίσει η αντιπολίτευση τις προγραμματικές θέσεις μιας κυβέρνησης έχει σχέση και με το τι θα ακούσει και με το ποια πράγματα θέλει να συμβολίσει πολιτικά με την ψήφο του. Αυτό θέλω να σας πω.»

 


Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK