Άκουε πολλά, λάλει καίρια.

ΒΙΑΣ Ο ΠΡΙΗΝΕΥΣ
  • Βίντεο

Οι δύσκολες επιλογές θέλουν πολιτική λεβεντιά

Συνέντευξη στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega

- Εμείς στο Ποτάμι ζητήσαμε εξαρχής από τον Πρωθυπουργό να φέρει συμφωνία. Και θα ήμασταν σήμερα ανακόλουθοι αν δεν τη στηρίζαμε. Θα ήθελα αν και αντιπολιτευόμενος να έχω μία ειλικρινή βοηθητική στάση απέναντι στην κυβέρνηση αλλά υπό μία προϋπόθεση: να μας αφήσουνε να αγιάσουμε. Αν εκτιμούν ότι αυτή η συμφωνία είναι απαραίτητη, τότε με πολιτική λεβεντιά να την στηρίξουν. Αν όχι, αν πιστεύουν ότι είναι πραξικόπημα των "εκβιαστών" κ.λ.π. κ.λ.π. τότε να μην την φέρνανε. 

- Άκουσα χθες τον κύριο Τσίπρα να λέει ότι «κάνω μία συμφωνία που ξέρω ότι είναι σκληρή, αλλά απέναντί μου είχα την άτακτη χρεοκοπία και σε αυτό δεν μπορούσα να πάω». Αναρωτιέμαι λοιπόν αυτοί που έκαναν ακριβώς την ίδια επιλογή που κάνει σήμερα ο Τσίπρας στο παρελθόν, γιατί ήταν τότε γερμανοτσολιάδες;   Οι δύσκολες επιλογές θέλουν πολιτική λεβεντιά. Δεν μπορείς να έχεις πάντα επιλογή που να  την ευχαριστιέσαι και να σε βολεύει.

- Με δεδομένες τις σοβαρές πολιτικές και ιδεολογικές διαφωνίες που έχουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ, τούτη την ώρα αναγνωρίζουμε ότι είμαστε σε μία κρίσιμη φάση και υπάρχει ανάγκη εθνικής συναίνεσης. Εγώ συμπάσχω – και το εννοώ – με τη διαπραγματευτική ομάδα που έφερε αυτή τη συμφωνία. Ξέρω πολύ καλά πόσο      βαριά είναι η συμφωνία και πόσο θα επηρεάσει τη ζωή όλων μας. Αλλά ξέρω και πολύ καλά ποια ήταν η άλλη επιλογή.Η έξοδος από την Ευρώπη, η δραχμή, ο θάνατος της χώρας.  Με αυτή τη λογική θα στηρίξω τη συμφωνία γιατί θέλω να σωθεί η χώρα.

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK