Άκουε πολλά, λάλει καίρια.

ΒΙΑΣ Ο ΠΡΙΗΝΕΥΣ
  • Βίντεο

Συνέντευξη στην ΕΡΤ1

Σημεία συνέντευξης στην ΕΡΤ1, στην εκπομπή "Πρώτη Είδηση" και στον δημοσιογράφο Ν. Παναγιωτόπουλο.

Για την προφυλάκιση του ζεύγους Παπαντωνίου

Καταρχήν μια παρατήρηση. Η προφυλάκιση είναι προσωρινή, δεν υπάρχει καταδίκη και γιαυτό πρέπει να είμαστε όλοι συγκρατημένοι σε σχέση με την εξέλιξη της υπόθεσης. Κανένας όμως δεν αμφισβητεί ότι ανακρίτρια και εισαγγελέας δεν αποφασίζουν τυχαία. Υπάρχουν στοιχεία τα οποία τους πείθουν ότι υπάρχει ζήτημα γιαυτό και η προφυλάκιση.

 

Αυτή είναι άλλη μια απόδειξη σήψης του πολιτικού μας συστήματος κατά το παρελθόν, στοιχεία σήψης που ενδεχομένως συνεχίζονται. Δεν είναι δυνατόν δυο κορυφαίοι υπουργοί άμυνας των προηγούμενων κυβερνήσεων να βρίσκονται ο ένας έξω από την φυλακή αφού έχει προηγηθεί μια φυλάκισή του και ο άλλος μέσα στις φυλακές στα πρόθυρα της καταδίκης του. Μίζες σε τομείς πάρα πολύ κρίσιμους σε σχέση με το εθνικό μας στάτους, την άμυνα.

Για τις δηλώσεις Πολάκη

Δεύτερο ζήτημα. Δεν θέλω να μπω σε μια κουτσομπολίστικη ερμηνεία δηλώσεων του ενός ή του άλλου. Ξέρω ότι πολλές φορές ο λόγος του κ. Πολάκη έχει τη γνωστή βαναυσότητα όμως ο κ. Πολάκης δεν είπε «γρήγορα να βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης οι ένοχοι». Συμπλήρωσε επίσης «διότι με αυτόν τον τρόπο θα κερδίσουμε τις εκλογές». Αυτό το πράγμα δεν είναι απλό. Είναι πολύ σοβαρό και θέλει μια απάντηση εδώ όχι από εμένα αλλά από τον κ. Πουλάκη, δηλαδή από ανθρώπους που εκφράζουν την κυβερνητική πολιτική.

Για τις δηλώσεις Κοτζιά

Τρίτον, πρέπει οπωσδήποτε να πάρουμε μια απάντηση, επισήμως από τα κυβερνητικά επιτελεία, για τις δηλώσεις του κ. Κοτζιά. Ο κ. Κοτζιάς ήταν μέχρι χθες ο κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης, ο υπουργός Εξωτερικών. Και δηλώνει ότι ο άλλος κορυφαίος υπουργός Π. Καμμένος κατέθεσε στο υπουργικό συμβούλιο ότι η κυβέρνηση στο σύνολό της χρηματίζεται από τον Σόρος για να εξαγοράζει διεθνείς παράγοντες. Είναι σοβαρή η καταγγελία. Εγώ προφανώς δεν είμαι σε θέση να το αποτυπώσω με πραγματικά στοιχεία, το ακούω όμως από κορυφαίο υπουργό και δεν απαντάει κανένας. Έχω την ανάγκη ως μέλος του ελληνικού κοινοβουλίου, ως πολιτικό στέλεχος, ως ένας άνθρωπος με μια διαδρομή που θέλω να την τιμήσω, να έχω μια απάντηση επ’ αυτών.

Για την διαφθορά

Πιστεύω ότι πρέπει το σύνολο των εντίμων πολιτικών αλλά και των κομμάτων που θέλουν να είναι πολιτικά αξιόπιστα, να αντισταθούν και να αντιδράσουν απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα διαφθοράς. Δεν θα ήθελα καθόλου την υπόνοια για χρηματισμό του κ. Παπαντωνίου να την ξεπεράσουν οι παλιοί του σύντροφοι, για να υπερασπιστούν το κόμμα στο οποίο ανήκε. Δεν θα το ήθελα καθόλου και φοβάμαι ότι μπορεί να γίνει. Επίσης, ακούω ερμηνείες με τις οποίες δεν συμφωνώ καθόλου, σαν και αυτές που είπε πριν ο κ. Κατσίκης, ότι «οι εκλογές κερδίζονται όταν πηγαίνεις τους αντιπάλους φυλακή». Δηλαδή δεν κερδίζονται με προγράμματα, απόψεις και αντιπαραθέσεις, αλλά «βάλε τον αντίπαλο μέσα, να δεις πως κερδίζεις τις εντυπώσεις». Αυτό όμως δεν είναι πολιτική. Και τρίτον, ήθελα να πω κάτι τελευταίο. Όταν δυο κορυφαίοι υπουργοί αναφέρονται σε φοβερές καταγγελίες χρηματισμού του συνόλου της κυβέρνησης, δεν μπορεί να μην υπάρχει απάντηση, αλλά να ακούω «άμα θέλει ο Καμμένος ή ο Κοτζιάς, ας πει τι εννοεί». Εγώ δεν θέλω να βγει ο πρωθυπουργός και να μπει σε αυτή τη διαμάχη για να πει ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι και είναι αλλιώς. Θέλω όμως να βγει μια επίσημη ανακοίνωση από το Μαξίμου που να λέει ότι ή ο ένας λέει ψέματα ή ο άλλος. Για να καταλάβω και εγώ και ο καθένας τι έχει συμβεί.

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK