Άκουε πολλά, λάλει καίρια.

ΒΙΑΣ Ο ΠΡΙΗΝΕΥΣ
  • Μεταρρυθμιστές της Αριστεράς

Ανακοίνωση Τύπου των ΜΕΤΑρρυθμιστών της Αριστεράς

Συνήλθε χτες στην Αθήνα το Πανελλαδικό Συμβούλιο της Πολιτικής Κίνησης «Μεταρρυθμιστές της Αριστεράς» για να εξετάσει και να συζητήσει την τρέχουσα πολιτική κατάσταση καθώς επίσης και τις πιο πρόσφατες εξελίξεις στο θέμα της ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς και της δημιουργίας νέου και ενιαίου φορέα της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης, που τόσο ανάγκη έχει η χώρα και το πολιτικό σύστημα.

Τα θέματα εισηγήθηκε ο επικεφαλής της Κίνησης Σπύρος Λυκούδης.

Το Συμβούλιο

Υπογράμμισε με έκδηλη ανησυχία τις αντιθεσμικές πρακτικές που μετέρχεται η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕλ που τείνουν να προσλάβουν μόνιμο, συστηματικό και επικίνδυνο χαρακτήρα αλλοιώνοντας τις ισορροπίες της συντεταγμένης πολιτείας και θέτοντας σε κίνδυνο τις δημοκρατικές κατακτήσεις της Μεταπολίτευσης

Τόνισε την ανάγκη επαγρύπνησης και συμπαράταξης όλων των δημοκρατικών δυνάμεων για να τεθεί φραγμός στην περαιτέρω υπονόμευση και απαξίωση των θεσμών, ιδιαίτερα της εμφανούς επιδίωξης παρέμβασης στη Δικαιοσύνη και υποταγής της στον έλεγχο της εκτελεστικής εξουσίας.

Σημείωσε τη νέα κινητικότητα στο θέμα της ανασυγκρότησης και ενότητας της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης που αποτελεί μόνιμο και αμετακίνητο πολιτικό στόχο της Κίνησης.

Υποστήριξε τις θέσεις που ανέπτυξε ο Σπύρος Λυκούδης ως επικεφαλής των ΜΕΤΑ στο πρόσφατο Συνέδριο της ΔΗΣΥ στο οποίο είχε προσκληθεί.

Εξέφρασε την στήριξή της προς τον Νίκο Αλιβιζάτο, που έχει αναλάβει ένα πολύ σημαντικό και δύσκολο ρόλο.

Κατέθεσε εκ νέου την πολιτική βούληση και αποφασιστικότητα της Κίνησης να συμβάλλει στο μέτρο των δικών της δυνάμεων στην συγκρότηση ενός νέου ενιαίου φορέα της ευρύτερης Δημοκρατικής Παράταξης και

Επέμεινε στην πολιτική συνεργασίας των ΜΕΤΑρρυθμιστών με το Ποτάμι που μέχρι τώρα εξελίσσεται σε κλίμα φιλίας και αλληλεγγύης.

 Το Συμβούλιο θα συγκληθεί εκ νέου στις αρχές Σεπτεμβρίου για να εξετάσει και να σταθμίσει οποιαδήποτε νέα δεδομένα με αίσθηση ευθύνης και ενωτικό πνεύμα.

Αθήνα, 27 Ιουλίου 2017

 

 

 

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK